Bergen en Club hebben nood aan punten

Bergen en Club hebben nood aan punten
Foto: © SC

Vrijdagavond om 20.30 uur ontmoeten Bergen en Club Brugge elkaar. Beide ploegen doen er goed aan de drie punten te pakken. Bergen in het gevecht tegen de degradatie, Club in de strijd voor Europees voetbal. 

De heenwedstrijd tussen beide ploegen in het Jan Breydelstadion eindigde verrassend op 0-0. Dat lijkt nu niet voldoende te zijn voor beide ploegen. Bergen staat vijftiende en telt drie punten meer dan Beveren, de voorlaatste in de stand. Bij winst klimt het voorlopig naar de dertiende plaats en kan het even opgelucht ademhalen. Blauw-zwart staat op de vijfde stek. Standard en Gent tellen vier punten meer. Wil Club de druk op beide ploegen opvoeren moet er dus absoluut gewonnen worden. 

Bergentrainer Riga kan rekenen op al zijn manschappen. Een ploeg werd nog niet vrijgegeven, waardoor het gissen blijft naar de precieze opstelling. Mogelijk starten zowel Wamberto als Datti, net als vorige week, weer op de bank. Stolica zou dan Dahmane in steun krijgen. Bij Club zijn Vermant en Klukowski geschorst. Zij worden waarschijnlijk vervangen door Blondel en Gvozdenovic. Voorin krijgt Ishiaku, die twee keer scoorde tegen Anderlecht, opnieuw de voorkeur op Salou. Vandaag moet blijken of doelman Stijnen fit raakt.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties