Standard en Anderlecht kunnen druk opvoeren

Kristof Blomme
| 0 reacties
Standard en Anderlecht kunnen druk opvoeren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht kan dit weekend een goede zaak doen in het klassement. Co-leider Racing Genk moet zondag immers op bezoek bij AA Gent. Indien paars-wit wint tegen Moeskroen voert het de druk op de Limburgers op. Ook Standard kan een goede zaak doen voor de derde plaats, thuis tegen Lierse. Onderin staat Beveren voor een levensbelangrijke partij tegen Lokeren. Verlies betekent allicht het ontslag van trainer Meeuws. Roeselare kan de ijzersterke thuisreputatie weer eer aan doen tegen Charleroi. Verder ontvangt Germinal Beerschot Brussels, terwijl Westerlo op bezoek gaat bij Sint-Truiden. 

Anderlecht ging vorige week in laatste instantie met een punt lopen in de topper tegen Club Brugge. Toch verwacht men bij Anderlecht dat er beter voetbal geserveerd wordt. Tegen Moeskroen kan Vercauteren niet rekenen op rechtsachter Wasilewski, die geschorst is. Tchité is geblesseerd, maar ook diens vervanger Mpenza is twijfelachtig. Mogelijk neemt Boussoufa naast Frutos plaats in de spits. Moeskroen staat op een veertiende stek en telt vijf punten meer dan Beveren. De Henegouwers kunnen niet rekenen op Dugardein. Hij wordt vervangen door Teklak. Verder zijn Ba, Tohoua en Besengez geblesseerd. Voorin acteren Tomou en Niçoise

Standard neemt het op tegen rode lantaarn Lierse. Na de nederlaag van Club Brugge en met het oog op de topper tussen Gent en Genk kan Standard een uitstekende zaak doen in het klassement. Voor Lierse begint het er steeds somberder uit te zien. Het telt nog steeds een achterstand van vijf punten op Beveren. Bij Standard zijn Defour en Dante een wedstrijd geschorst. Coelho komt achterin postvatten. Rapaic blijft langs de kant met een knieblessure. Lierse moet het stellen zonder Van der Jeugt, Claessens, Buyens, Jatta en Peeters. Bovendien zijn Andic en Verheyen geschorst. Rekdal heeft dus opnieuw veel puzzelwerk. Centraal achterin spelen Vanderzijl en Muslin. Op het middenveld maakt Miller zijn debuut. 

Roeselare en Charleroi spelen voor de zesde plaats. Beide ploegen doen het goed en gaan een rustig seizoenseinde tegemoet. Winst zou zelfs uitzicht geven op de vijfde plaats. Vooral Roeselare speelt een dijk van een seizoen. Bij de West-Vlamingen zijn Annys en Detremmerie out. Vanderhaeghe en Smits zijn nog onzeker. Verder kan trainer Geeraerd rekenen op zijn typeploeg. Bij de bezoekers zijn Mihoubi, Detal en Diallo uitgeschakeld. Voorin lopen Perbet en Orlando. Leiva start opnieuw op het middenveld. 

Westerlo gaat op bezoek bij Sint-Truiden. De thuisploeg staat elfde en telt zeven punten meer dan Beveren, de voorlaatste in de stand. Voorlopig is het gevaar dus geweken. Winst betekent allicht de definitieve redding. Westerlo staat rustig in de middenmoot van het klassement. Een overwinning kan de ploeg van Helleputte zelfs dicht bij de vijfde plaats brengen. Bij STVV zijn Mbonabucya, Peeters en Hendrickx er niet bij. Kadu maakt zijn debuut voorin. Bij Westerlo liggen Neve, Vervoort, Mennes, Vanarwegen, Convalle, Van den Eede en De Winter nog in de lappenmand. Wagemakers en Wils keren terug, terwijl Dekelver zijn debuut maakt.

Germinal Beerschot ontvangt Brussels op Het Kiel. De Ratten kunnen, mits winst, de aansluiting met plaats zes helemaal bewerkstelligen. Brussels staat nu twaalfde en hoeft voorlopig niet meer achteruit te kijken. Winst brengt ze definitief in de middenmoot. Bij de thuisploeg blijven Cruz, Lolo en Vermeerbergen langs de kant. Ook Milenkovic kan niet aantreden wegens een voedselvergiftiging. Topschutter Sterchele keert terug uit schorsing. Brussels doet het zonder Colpaert en Haydock. Kalulika zit in de B-kern. Bangoura wordt allicht de enige spits. 

Beveren tenslotte staat voor een levensbelangrijke partij tegen Lokeren. De thuisploeg moet absoluut de drie punten thuis houden in de degradatiestrijd. Ook Lokeren bevindt zich nog steeds onderin. Beide ploegen worden gescheiden door drie punten. Bij Beveren staan Theunis, Zito en Badjan geblesseerd langs de kant. Copa komt wel terug onder de lat. Bij Lokeren zijn Bouabe, Doll en Milojevic geblesseerd. Maznov en Kovalenko zitten niet in de kern.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties