staStandard
bevBeveren
Datum: 31/03/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Beveren houdt Standard in bedwang
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Beveren houdt Standard in bedwang
Foto: © SC

Standard behoorde sinds de vorige speeldag weer tot de titelkandidaten en wou dat zo houden met de topper tegen Anderlecht in het verschiet. Beveren moet nog steeds vechten voor het behoud. In Luik speelde Beveren zijn eerste wedstrijd dit seizoen met Eddy De Bolle als hoofdtrainer.
Beveren was in de beginfase alvast niet onder de indruk van het spel van Standard. Beveren was zelfs iets gevaarlijker in de aanvangsfase. Renard ging plat op een schot van Seka. Stilaan begon het dan toch beter te draaien bij Standard. De Camargo kopte een vrije trap van Rapaic over. Dembele kapte naar binnen en zette voor, De Camargo kopte net over. De volgende kans was voor Fellaini. Die besloot van dichtbij op doel, Copa pakte klemvast. Rapaic schilderde een vrije trap net naast. Toch bleef Beveren af en toe voor gevaar zorgen. Een afgeweken vrije trap van Joseph-Agustin belandde maar net naast doel. Vier minuten later nog een keer Standard. Deflandre tikte de bal door de benen van Tokpa en zette voor. De Camargo kon op doel koppen, maar Copa redde. Een minuut nadien trok Gumienny rood voor een vermeende fout van Sarr op de doorgebroken Dissa. Standard moest dus nog zestig minuten met tien man verder. 

Vlak na de pauze kopte Fellaini een vrije trap van Rapaic naast. Standard had natuurlijk te kampen met die numerieke minderheid en kon zijn spel niet opdringen. Dat lukte in de eerste helft met elf man overigens ook niet. Gervinho ging neer in het strafschopgebied, maar Gumienny wuifde het appèl voor een strafschop weg. De Bolle verkoos organisatie boven aanvallend voetbal. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden en hielden mekaar in evenwicht. Beveren kwam nog het dichtst bij de winning-goal. Gervinho sneed door de defensie van Standard, maar trapte de reuzekans op Renard. Zo bleven doelpunten uit en eindigde de match op een billijk gelijkspel. 

Standard kampte met een te groot gebrek aan creativiteit om het Beveren echt moeilijk te maken. De numerieke minderheid speelde hierin natuurlijk ook een grote rol, al was het in de eerste veertig minuten ook niet veel soeps. Beveren pakte het verstandig aan en sleepte een verdiend punt uit de brand. De titelkansen van Standard krijgen door dit puntenverlies uiteraard een flinke deuk. Indien Standard nog wil meedoen voor de titel, moet het nu gaan winnen in Anderlecht. Beveren komt met dat ene puntje niet heel veel vooruit, al betekent dit gelijkspel voor de Waaslanders wel een mentale opsteker.