Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen pakt de drie punten bij Essevee
Dirk Pieters

Bergen behaalde zaterdagavond een mooie overwinning tegen Zulte Waregem. De ploeg van coach Riga won met 1-2. Door de overwinning van Bergen wipt het over Zulte Waregem in het klassement.

Zulte Waregem moest het stellen zonder D’Haemers, Vansteenbrugghe en Van Nieuwenhuyze en dat was in de beginfase ook te merken. Zulte Waregem kon in het eerste half uur één keer dreigen via Verschuere, maar zijn schot ging naast. Bergen kwam meerdere keren in de buurt van Merlier, maar liet de kansen onbenut. Iets over het half uur was het dan toch raak. Dindeleux raakte de bal met de hand in de zestien en Brahami bracht van op de stip de stand op 0-1. Amper enkele minuten later stond de 0-2 al op het bord. Doelman Merlier schoot de bal op de rug van Stolica, waarop de bal ongelukkig in eigen doel viel. 0-2 was meteen ook de ruststand.

Na de pauze kwam Zulte Waregem veel gretiger uit de kleedkamer. De thuisploeg ging duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Vooral Dosumnu liet enkele uitstekende mogelijkheden liggen. Ook Sergeant was er nog dicht bij op het uur, maar ook zijn poging was niet goed gericht. Pas in de allerlaatste minuut viel de verdiende aansluitingstreffer. Leleu kopte een assist van D’Haene in doel, maar verder dan de 1-2 kwam Essevee niet. [R]