Topploegen versus hekkensluiters

Kristof Blomme
| 0 reacties
Topploegen versus hekkensluiters
Foto: © SC

Zaterdag worden zes wedstrijden gespeeld in de Jupiler League. Anderlecht, de tweede in de stand, gaat op bezoek bij rode lantaarn Lierse. Standard, dat op vier punten van Anderlecht volgt, ontvangt Beveren. Charleroi kan weer even de vijfde plaats overnemen. Dan moet het wel winnen van Germinal Beerschot. Lokeren moet op eigen veld winnen van Westerlo wil het onderaan wegkomen. Verder staat er een West-Vlaams derby op het programma tussen Cercle Brugge en Roeselare. Zulte Waregem tenslotte ontvangt Bergen. 
Anderlecht gaat op bezoek bij Lierse. Voor beide ploegen staat er een ontzettend belangrijke match op het programma. Lierse speelde twee weken geleden gelijk bij Beveren en telt dus nog steeds een achterstand van vijf punten. Op eigen veld moet het absoluut punten blijven pakken. Ook Anderlecht moet winnen om Genk niet uit het oog te verliezen. Bovendien ligt ook Standard nog op vinkenslag. Bij de thuisploeg blijven Mamouni, Mrdja en Develer geblesseerd aan de kant. Thompson en Verheyen zitten een schorsingsdag uit. Bob Peeters start in de basis. Kums wordt door Anderlecht verhuurd aan de Pallieters. Bij Anderlecht zijn Baseggio en Mbokani out. Vanden Borre moet met de reserven aantreden. Mogelijk begint Tchité weer op de bank. 

Standard ontvangt Beveren op Sclessin. Vorig jaar gingen de Rouches met 1-3 de boot in. Willen de Luikenaars nog een kansje maken op de titel mogen er deze keer geen domme punten weggegooid worden. Ook voor Beveren staat er veel op het spel. Het telt vijf punten voorsprong op Lierse, terwijl Lokeren dan weer vier punten meer telt dan Beveren. Bij Standard blijven Conceiçao en Geraerts geblesseerd aan de kant. Dupré en Defour moeten dan weer geschorst toekijken. Preud'Homme pakt allicht uit met drie spitsen: Jovanovic, Lukunku en De Camargo. Bij Beveren liggen Badjan en Zito in de lappenmand. Snoeckx en Lardenoit zitten op de strafbank. Copa en Gervinho zijn wel fit. 

Charleroi, de zesde in de stand, neemt het op tegen Germinal Beerschot. De Karolo's tellen twee punten achterstand op Club Brugge. Mits winst wordt Charleroi dus vijfde. Germinal Beerschot verloor twee keer na elkaar en staat nu achtste op ruime afstand van Charleroi. Bij de thuisploeg blijven Diallo en Mihoubi aan de kant. Orlando en Christ zijn geschorst. Defays is twijfelachtig wegens ziekte. Germinal Beerschot moet Dheedene, De Roeck, Monje, Vermeerbergen, Maes en Lolo missen. King en Losada kijken geschorst toe. Cruz en Soro komen wel in de ploeg. Sterchele wil scoren tegen zijn ex-club. 

Op Daknam staan Lokeren en Westerlo tegenover elkaar. Lokeren is zestiende en telt vier punten meer dan Beveren. Met een overwinning zou het dus een goede stap richting behoud kunnen zetten. Westerlo heeft dit seizoen nog weinig te winnen of te verliezen. Het staat vrij afgezonderd zevende. Bij de thuisploeg moet Hasi geblesseerd afhaken. Overmeire en Mbayo zijn dan weer geschorst. Westerlo moet het doen zonder Neve, Mennes, Vanarwegen, Van den Eede en Wagemakers. Van Kerckhoven en Wils keren wel terug uit schorsing. Ogunsoto is nog steeds topschutter. 

In de middenmoot nemen Cercle Brugge en Roeselare het tegen elkaar op in een West-Vlaams derby. Cercle telt twee punten minder dan Roeselare en kan dus een plaatsje opschuiven in het klassement. Bij de thuisploeg blijven Artz, Slovic, Boi, Serebrennikov en Van Mol geblesseerd aan de kant. Grondin en Feys kijken dan weer geschorst toe. Bij Roeselare zijn Vanderhaeghe en Lacroix niet fit. De Vleeschauwer, Dufoor en Lahousse liepen een schorsing op. El Araichi en Oyen zijn twijfelachtig. 

Zulte Waregem ontvangt Bergen in het Regenboogstadion. De thuisploeg staat op een veilige elfde plaats in het klassement. Mits winst komt het zelfs dicht bij de linkerkolom. Bergen won twee weken geleden met maar liefst 5-0 van leider Genk. Het telt twee punten minder dan Zulte Waregem. Dury kan niet rekenen op de geblesseerden Van Steenbrugghe en D'Haemers. Van Nieuwenhuyze is geschorst. Bij Bergen zijn Dahmane, Dutrieux en Colin out. Ragued zit op de strafbank. Nibombe keert terug in de ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties