Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Edmond Machtensstadion
Gent pakt in extremis een punt in Brussels
Anthony Van der Planken

Na een zwakke wedstrijd deelden FC Brussels en AA Gent de punten. Een fel gehavend Gent (dat Dario Smoje, Nebosja Pavlovic en Dominic Foley wegens ziekte en blessures, en Adekanmi Olufade wegens schorsing, moest missen) leek zelfs eerst puntenloos terug huiswaarts te keren, maar Alin Stoica redde in de slotfase nog een punt voor de Buffalo’s. Geen van beide ploegen zijn echter veel geholpen met dit puntje.

Voor de rust was Gent overwegend de betere ploeg, met de beste kans rond het kwartier, maar Steve Colpaert veegde de pogingen van Christophe Gregoire tot tweemaal toe van de lijn. Brussels kwam er minder aan te pas, maar scoorde wel, via Sambegou Bangoura, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor een fout op Frédéric Herpoel. Een kwartiertje later wist Bangoura dan toch zijn eerste van het seizoen te netten. Hij devieerde een schot van Julien Gorius in doel (1-0). Gent ging onmiddellijk in de tegenaanval, en kreeg kansen via Peter Rudi en Randall Azofeifa, maar scoren deden de Buffalo’s niet meer, waardoor Brussels, licht gevleid, met een voorsprong de kleedkamers inmocht.

Na de rust liep het bij Gent voor geen meter meer, en Brussels hield de wedstrijd redelijk makkelijk onder controle. Een vrije trap van Azofeifa, die net over ging, was veruit de enige dreiging voor de Oost-Vlamingen. Brussels was gevaarlijk op de counter, maar kon zo toch evenmin echt grote kansen afdwingen. De rood-zwarten kropen echter teveel terug, en kregen twee minuten voor tijd alsnog het deksel op de neus. Patrick Nys bokste een voorzet weg, de bal kwam bij de moederziel alleen vrijstaande Stoica, die de gelijkmaker onhoudbaar binnenknalde (1-1). Gent wou meer, en Nys moest een schot van Rudi pareren. Aan de overkant was Herpoel net iets sneller op de bal dan Gorius. Gescoord werd er echter niet meer, wat een billiek gelijkspel oplevert: geen van beide ploegen kon echt aanspraak maken op meer.