rwdmRWDM
gntKAA Gent
1-1
Datum: 30/03/2007 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels en Gent onder druk
Kristof Blomme
| 0 reacties
Brussels en Gent onder druk
Foto: © SC

Vrijdagavond staan FC Brussels en AA Gent tegenover elkaar. Voor beide ploegen is de druk groot. Vooral voorzitters Vermeersch en De Witte voeren de druk op hun spelers op. 

De partij tussen FC Brussels en AA Gent is voor beide ploegen van levensbelang. De Brusselaars modderen al een volledig seizoen aan en staan pas vijftiende. Ondanks enkele investeringen tijdens de winterstop kreeg trainer Cartier de trein niet op de rails. In Het Laatste Nieuws haalt Vermeersch dan ook scherp uit naar zijn trainer. "Het was niet zijn grootste interesse om met de jeugd te werken. Hij vindt zijn carrière als trainer belangrijker. Op dat vlak ben ik enorm teleurgesteld in die man. Ik ben gefrustreerd, gedegouteerd....dat hij tegen Gent maar zijn match speelt en maakt dat we niet verliezen." Ook de spelers krijgen een veeg uit de pan van de voorzitter. Hij bestempelt ze als 'kakprofs'. "Als ik de jeugd zie spelen word ik vrolijk, maar 's avonds in het stadion word ik depressief van die kakprofs. De helft heeft de juiste mentaliteit niet. Ze hebben geen ambitie. Mijn kapitein geeft nochtans het goede voorbeeld: Richard Culek. Maar Negouai bijvoorbeeld is een kakprof, daar komt niets meer van."

Ook voor AA Gent is de match bij Brussels bittere ernst. De Buffalo's staan nog steeds op een knappe vierde plaats, maar twee weken geleden leed het een gevoelige nederlaag tegen Cercle Brugge. Hierdoor staat het op zes punten van Standard en volgt Club Brugge nog slechts op één punt. Voorzitter De Witte was na die match niet te spreken over de mentaliteit van zijn spelers. In zoverre zelfs dat hij de contractverlenging voor trainer Leekens even in de koelkast stopte. Tegen Brussels moet absoluut gewonnen worden om nog enigszins een rol van betekenis te kunnen spelen in de competitie. 

Bij Brussels zijn Bruno, Téhoué, Haydock, Negouai, Citony en Bouchouari geblesseerd. Bangoura zal het voorin allicht weer alleen moeten doen, met Kalulika in steun. Nys blijft gewoon in doel, ten nadele van Cordier. Owona is nog twijfelachtig. Bij Gent is verdediger Smoje nog niet fit. Olufade moet dan weer geschorst toekijken. Voorin heeft Leekens problemen, want ook Foley is twijfelachtig. Zewlakow komt hierdoor nog eens in de basis. Ook Pavlovic is een twijfelgeval.

Meer nieuws