Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Frutos effent de weg voor Anderlecht
Kristof Blomme

Anderlecht heeft een gemakkelijke 1-4 overwinning geboekt bij hekkensluiter Lierse. Frutos zette paars-wit snel op rozen met twee doelpunten. Anderlecht telt voorlopig een voorsprong van twee punten op Genk. Zondag spelen de Limburgers wel nog een derby tegen Sint-Truiden.
Na amper drie minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een voorzet van Tchité kopte Frutos de openingstreffer op het bord. Twee minuten later zette Tchité opnieuw een goede actie op. Hij bediende Boussoufa voor doel, maar Moons kwam goed tussenbeide. Lierse probeerde stilaan het evenwicht te herstellen. Jarju bracht voor doel, waar Snelders niet goed kon koppen. Op het kwartier leek de partij beslist. Eerst werd een kopbal van Boussoufa nog gepareerd door Moons, maar de onvermijdelijke Frutos stond op de goede plaats om binnen te duwen. Frutos fungeerde ook als aangever. Tchité kon echter niet goed bij de bal. Na een halfuur voetballen scoorde Lierse bijna tegen. Frans miste, met de kop, de kans op de aansluitingstreffer. De Pallieters gaven zich niet gewonnen, maar Anderlecht kon nu rustig counteren. Frutos had bijna een hattrick beet, maar zijn kopbal trof geen doel. Ook de laatste kans was voor de Argentijn. Zijn omhaal werd gepakt door Moons.

Ook na de pauze bleef Lierse zich dapper weren. Een voorzet van Ingrao kon door Snelders niet in doel verlengd worden. Op het uur kon Snelders doorbreken, hij tikte de bal net over. In de daaropvolgende tegenaanval bood Tchité de bal op een schoteltje aan Boussoufa aan. De Marokkaan trapte hoog in doel. Twee minuten later zorgde Deschacht met een knap schot voor de veel te zware 0-4 cijfers. Vijf minuten later zette Snelders Deschacht in de wind. Hij bediende Jarju die de verdiende eerredder nette. Een kwartier voor het einde trapte opnieuw Jarju op doel. Dit keer ging Zitka goed plat. Twee minuten later was Zitka opnieuw alert na een poging van Jarju. Ook invaller Peeters trapte op de Tsjechische doelman. Anderlecht pakte een gemakkelijke overwinning op het Lisp, waardoor het de druk op Genk weer verhoogt.