Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Cercle in extremis gelijk tegen Roeselare
Kristof Blomme

Cercle Brugge en Roeselare speelden in een West-Vlaams derby 1-1 gelijk. Eloi bracht de bezoekers op voorsprong, maar Vandenbussche zorgde in de slotminuut voor de gelijkmaker. Roeselare telt nog steeds een voorsprong van twee punten op Cercle.
In de eerste minuut kreeg Oris een levensgrote kans. De poging van de aanvaller werd door De Wulf nog van de lijn geveegd. Na die mogelijkheid nam Cercle de match in handen. Gombami vond De Sutter, die Sierens aan het werk zette. De daaropvolgende hoekschop werd door De Wulf opnieuw op Sierens gekopt. Halfweg de eerste helft kon Vandenbussche aan de tweede paal koppen. Opnieuw stond de bezoekende goalie op de goede plaats. Cercle bleef nu kansen creëren. Sierens moest opnieuw tussenkomen na een kopbal van Mutavdzic. De Sutter kwam wel heel dicht bij een treffer, maar hij trof de lat. De laatste kans was voor Gombami. Sierens hield echter zijn netten droog.

Ook in de tweede helft moest Sierens geregeld tussenkomen. Zo pakte hij pogingen van Gombami, Mutavdzic en Nyoni. Pivaljevic kon eveneens op doel trappen. Zijn schot vloog naast. Op het uur kwamen de bezoekers zowaar op voorsprong. Invaller Eloi kreeg de bal van Kpaka en die nam Dantschotter te grazen. Na het doelpunt probeerde Cercle meteen iets terug te doen. Pivaljevic trapte over en Vandenbussche vond Sierens op zijn weg. Vijf minuten voor het einde trof Nyoni de onderkant van de lat. In de slotminuut was de verdiende gelijkmaker dan toch een feit. Vandenbussche tikte de bal voorbij Sierens.