Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Daknam
Lokeren verspeelt belangrijke punten
Jelle Vereecke

Lokeren was een hele wedstrijd de betere ploeg, maar Westerlo snoepte toch nog een puntje af. Runar Kristinsson scoorde al na 1 minuut, maar na enkele gemiste doelkansen maakte Ogunsoto toch nog gelijk voor Westerlo. Daarna ontstond nog commotie na een zeer betwistbare fase met Lazic als pineut.
Meteen feest op Daknam. Er is nog maar net afgetrapt of Lokeren gaat al richting doel via de linkerflank, het is Predrag Filipovic die meteen goed voorzet. Gaspercic zit er nog wel met een vuist tussen, maar Runar Kristinsson staat aan de tweede paal om de bal binnen te trappen. De Waaslanders meteen op rozen. Westerlo zal daar bitter weinig tegenover stellen, ookal krijgt Delen vijf minuten later wel een grote kans, maar zijn schot verdwijnt net over doel. Lokeren controleert het spel zonder problemen, maar grote kansen komen er niet meteen. Na een kwartiertje wel weer een goede actie op links van Filipovic. Zijn voorzet komt mooi op de slof van Camara, maar zijn schot is te zwak om Gaspercic in verlegenheid te brengen.

Niet veel later kan diezelfde Camara alleen op doel afgaan, maar hij tikt de bal iets te ver van zijn voet. Hij probeert dan nog Gaspercic te omspelen maar Camara gaat dan neer. Geen penalty volgens de scheidsrechter en Camara protesteert ook niet meer, hij probeert zelfs nog verder te spelen, maar de actie levert geen gevaar meer op. Ook verder in de helft komt er nog weinig gevaar, Lokeren verdedigt sterk met onder andere een goede Mahamadou Diallo. Hij staat in de basis omdat Olivier Doll geblesseerd uitviel bij de opwarming. 1-0 dus bij de rust voor een goed Lokeren.

Na de rust lijkt Westerlo even mee te gaan voetballen, maar na vijf minuutjes mogen we die gedacht weer opbergen. Lokeren verliest wel Joao Carlos met een blessure, Ivan Vukomanovic is zijn vervanger. Dan toont Patiyo Tambwe een staaltje van zijn kunnen : met een poortje en nog enkele mooie bewegingen omspeelt hij de Westelse verdediging en ook Gaspercic, maar dan loopt de Congolees de bal ongelukkig over de lijn. Tekenend, want Lokeren zal nog lang blijven zoeken naar zijn verdiende tweede treffer. Ook Armoumen, die overigens een slappe wedstrijd speelt, krijgt zijn kans, maar zijn kopbal is niet al te gevaarlijk. De ingevallen Grégory Dufer krijgt dan een uitgelezen kans. Hij komt alleen voor de Westerlo-goalie, maar ook hij laat de bal te ver van de voet springen en kan dus niet scoren.

Dan begint het zinderend slot. Uit het niets komt de gelijkmaker voor Westerlo : Ogunsoto kan een voorzet binnentikken, volledig tegen de gang van het spel in. Dan volgt er een heel rare fase. Na een corner gaan Jugoslav Lazic, Armoumen en Wils in duel. Lazic wint het en brengt snel de tegenactie op gang, terwijl Stef Wils blijft liggen. Midden in de counter fluit scheidsrechter Saadouni af op aangeven van de lijnrechter. Na overleg krijgt doelman Lazic rood, later blijkt dat de lijnrechter Lazic heeft zien natrappen. Niemand in het stadion heeft dit gezien, captain Kristinsson krijgt ook nog geel voor protest. Alsof het onrecht nog niet groot genoeg is, krijgt Westerlo nog een penalty voor deze fase, ookal is er zeker niets gebeurd in het duel voor doel zelf. Patrick Ogunsoto trapt, maar invallersdoelman Griffin De Vroe pakt de penalty en zo kan Lokeren toch nog opgelucht ademhalen.

De match eindigt dan nog op 1-1 met heel wat verwarring. Wat wel zeker is, is dat Lokeren meer verdiende. Westerlo kwam nooit in zijn spel. Lazic reageert na de wedstrijd op de betwiste fase en zegt totaal niets verkeerd gedaan te hebben. Wils voelde bij het neerkomen een slag naar eigen zeggen, maar wist niet al te overtuigend te zeggen van wie die slag afkomstig zou zijn. De waarheid zal waarschijnlijk nooit geweten zijn. Lokeren blijft alleszins in de degradatiezone hangen en blijft dus tegen lastige weken aankijken.