Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Charles Tondreau
Lierse pakt punt, maar komt niet dichter
Kristof Blomme

Lierse heeft op het veld van Bergen een 1-1 gelijkspel behaald. De Pallieters kwamen op voorsprong via Jarju, maar even later bracht Stolica de bordjes weer in evenwicht. Lierse moest de tweede helft nog afwerken met tien man na rood voor Ingrao. Het komt geen stap dichter bij Beveren en Lokeren, want ook zij pakten een punt.
Na negen minuten was de eerste mogelijkheid voor Lierse. Miller trapte, maar zijn poging vloog net naast. Eén minuut later was het wel raak. De vrijstaande Jarju gaf doelman Berthelin geen kans en trof raak. Miller kon de voorsprong bijna uitbreiden. Hij kreeg twee mogelijkheden, maar de bal ging over doel. Ook Peeters liet een goede kans op een tweede treffer liggen. De lange aanvaller besloot te zwak. Halfweg de eerste periode kwam Bergen iets beter in de partij. Stolica trapte het leer net naast. Eén minuut later zette Brahami zich achter een vrije trap. In de rebound kreeg Duarte de bal tot bij Stolica, die de kans benutte. Vijf minuten voor de pauze haalde Ingrao Dalmat onderuit. Efong Nzolo aarzelde niet en stuurde Ingrao met rood van het veld. Bergen kon ei zo na nog met een voorsprong de rust ingaan. Dahmane trapte naast.

Na de pauze ging Lierse met tien man alsnog op zoek naar de overwinning. Mario Verheyen trapte over de kooi van Berthelin. Op het uur kreeg Stolica een levensgrote mogelijkheid. Hij kreeg de bal van Nicaise, maar miste onbegrijpelijk. Aan de overzijde moest Berthelin ingrijpen op een poging van Jarju. Halfweg de tweede helft kwam Dalmat oog in oog met Moons. De middenvelder omspeelde de doelman, maar trof de paal. In de slotfase van de partij waren Nicaise en Jarju nog de gevaarlijkste mannen. Moons moest twee pogingen van Nicaise onschadelijk maken. Jarju kopte op Berthelin. Het bleef bij 1-1, waardoor Lierse steeds dichter bij de tweede klasse komt.