Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen geeft zege nog uit handen
Filip Van der Elst

Brussels blonk zaterdagavond alweer uit waar het zo goed in is: gelijkspelen. Uiteindelijk mochten de jongens van Albert Cartier blij zijn met het dertiende gelijkspel van het seizoen, want vlak na de rust, toen Adnan Custovic zijn tweede van de avond gescoord had, leek het een heel slechte speeldag voor de Brusselaars te worden, maar dankzij individuele flaters bij Moeskroen sleepte Brussels alsnog een puntje uit de brand.

Op een eerste kans op Le Cannonier was het een kwartiertje wachten: Alioune Kebe bediende Custovic, maar die kreeg de bal van dichtbij niet voorbij Patrick Nys. Brussels liet zich niet onbetuigd: Sambegou Bangoura mikte een voorzet, via een Henegouws been, hoog over doel, en in de daaropvolgende hoekschop moest Mark Volders alles uit de kast halen om de kopbal van Bangoura uit z’n doel te ranselen. De van Stoke gehuurde spits bleef gevaarlijk, want even later kopte hij een voorzet van Dieudonné Kalulika naast. Naar het einde van de eerste helft toe, nam de thuisploeg de wedstrijd in handen: Kebe, die in de zomer bij Brussels nog afgetest werd, kreeg een grote kans, maar Nys redde zijn poging met de voet. Wat later was het dan toch raak: een bal van Kebe kwam via Steve Dugardein tot bij Custovic, die nu niet miste en Moeskroen op voorsprong tikte (1-0).

Na de rust leek de wedstrijd al meteen gespeeld: Custovic stond helemaal vrij in het centrum, en kopte de voorzet van Kebe makkelijk binnen (2-0). Maar Brussels liet het hoofd niet hangen, en ging op zoek naar de aansluting. Die kwam er ook, met de hulp van Daan Van Gijseghem: de jonge Belg ging onder de bal door, en Bangoura werkte netjes af (2-1). Brussels rook z’n kans, en Cartier gooide met Hakim Bouchouari nog een extra aanvaller in de strijd, en dat loonde: de Marokkaanse Belg trapte tien minuten voor tijd op doel, en Volders liet de bal ongelukkig door de benen glippen (2-2). Nadien viel er niet veel doelgevaar meer te noteren: beide ploegen leken vrede te nemen met de puntendeling. Voor Brussels is dit, met het oog op de uitslagen van de concurrenten in de degradatiestrijd, immers een vrij belangrijk punt.