Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stayen
STVV vecht knap terug en pakt punt
Dirk Pieters

Sint Truiden kwam zaterdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Zulte Waregem. De thuisploeg mag best tevreden zijn met de uitslag, nadat het na een uur spelen al 0-2 achter stond. De ploeg van oefenmeester Voets vocht nog terug en Rocky Peeters zorgde in de slotfase voor de 2-2 eindstand.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. In de eerste tien minuten viel er nauwelijks iets te beleven. Iets over het kwartier moest Sint Truiden-aanvaller Peter van Houdt het veld al verlaten, in zijn plaats kwam Munyaneza. De eerste kans van de wedstrijd, op het half uur, was meteen goed voor een doelpunt. Het was Siani die, op aangeven van Sergeant, de bezoekers op voorsprong bracht; 0-1. Na het openingsdoelpunt begon STVV beter te spelen, maar de laatste kans van de eerste helft werd gepakt door doelman De Vlieger en zo bleef het 0-1.

Ook de eerste kans van de tweede helft leverde meteen een doelpunt op. Karel D’Haene kon na wat geharrewar de 0-2 op het bord trappen. Lang gebeurde er niets meer tot een kwartier voor tijd D’Haene opnieuw kon scoren maar dit keer in eigen doel; 1-2. De thuisploeg geloofde er nog in en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, tien minuten voor tijd. Rocky Peeters klom boven iedereen uit en kopte zo een voorzet van Hendrickx in doel. In de slotfase veranderde er niets meer en zo bleef het 2-2. [VI