Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Schiervelde
Gent wint op Roeselare
Mathieu De Coensel

Vandaag staat op Schiervelde de wedstrijd tussen Roeselare en Gent op het programma. Gent moet winnen als het zijn voorsprong op Club Brugge wil behouden, voor Roeselare staat er nog relatief weinig op het spel dit seizoen. Het vorige competitieduel tussen beide teams eindigde op 2-0 in het voordeel van de buffalo's, en ook in de beker wist Gent al eens te winnen op het veld van Roeselare. Roeselare van zijn kant wil echter zijn ijzersterke thuisreputatie verdedigen en wil daarom dus een nul op zes op eigen plein voorkomen.

De wedstrijd zélf komt echter niet echt snel op gang, Roeselare heeft het overwicht en komt meer op de helft van Gent, maar échte kansen komen er niet. De eerste kans van de wedstrijd valt echter aan de overkant, Stoica stuurt Olufadé weg maar Sierens brengt redding. De wedstrijd is inmiddels een halfuur ver als ook Foley zijn kans waagt, hij bedreigt Sierens met een lobje, maar die kan de bal in hoekschop duwen.

Ondanks het feit dat Roeselare in het eerste kwartier meer overwicht had, heeft Gent daarna de wedstrijd iets meer in handen genomen, en de Gentenaars krijgen dan ook de betere van de weinige echte kansen in deze helft. Even later probeert Stoica het met een afstandsschot maar Sierens kan het gevaarte opnieuw wegwerken. Meteen volgt de counter van Roeselare, Kpaka gaat door maar komt niet tot scoren. Op het einde van de eerste helft is het dan uiteindelijk toch raak voor de buffalo's, Petter Rudi kan de bal hard binnentrappen na gerommel voor het doel van Sierens, 0-1 voor de buffalo's. Zo eindigt de eerste helft, het kwam allemaal heel langzaam op gang maar Gent staat verdiend op voorsprong in een helft met weinig kansen.

De tweede helft lijkt niet echt anders te verlopen dan de eerste, veel middenveldspel en redelijk enthousiast voetbal, maar weinig echte kansen. Laten we dan maar meteen met de deur in huis vallen en doorschakelen naar de zeventigste minuut. Olufadé maakt een mooie actie en brengt de bal tot bij Foley, die de bal nog net kan binnen tikken, 0-2. Amper tien minuten later is het opnieuw raak voor de buffalo's. Olufadé glipt door de buitenspelval en kan doorgaan op doel, hij kiest er echter voor om de bal af te leggen aan Rudi die de bal voorbij Sierens in doel trapt, 0-3 voor Gent en het tweede doelpunt van de avond voor Rudi. Roeselare reageert echter meteen, in eerste instantie kan Herpoel een harde trap tegenhouden, maar Eloi is bij de pinken om de bal in de rebound in de netten te leggen, de score is gemilderd tot 1-3. Uiteindelijk zorgt Stoica voor het laatste wapenfeit in de wedstrijd als hij een vrije trap mooi rond de muur draait, maar Sierens kan de eindscore op 1-3 houden.

Het einde van de wedstrijd, waarin Gent als verdiende winnaar uit de bus is gekomen. Het had de betere kansen in de wedstrijd, toch speelde ook Roeselare enthousiast en niet onverdienstelijk. Gent kan zo de voorsprong op Club Brugge vergroten en komt iets dichterbij Standard, Roeselare blijft in de middenmoot hangen.