Club en Gent strijden om plaats vier

Kristof Blomme
| 0 reacties
Club en Gent strijden om plaats vier
Foto: © SC

Het hoogtepunt van deze 28e speeldag was vrijdagavond al. Anderlecht klopte Standard in de topper en klom zo opnieuw naar de eerste plaats in het klassement. Zaterdag staan er zes partijen op het programma. AA Gent, dat vierde staat, gaat op bezoek bij Roeselare. Club Brugge volgt op amper twee punten van de Buffalo's. De Bruggelingen nemen het op tegen staartploeg Lokeren. Onderin staan zowel Beveren als Lierse weer voor een belangrijke partij. Beveren moet thuis winnen van Cercle Brugge. Ook Lierse pakt best de drie punten bij Bergen. Verder ontvangt Moeskroen Brussels en spelen Sint-Truiden en Zulte Waregem tegen elkaar. 

AA Gent gaat op bezoek bij Roeselare. De West-Vlamingen doen het op eigen veld uitstekend. Enkel Charleroi en Standard wisten te winnen bij Roeselare. Het staat dan ook op een knappe negende plaats. AA Gent is vierde. Het volgt op zes punten van Standard. Mits winst kan het dus nog een gooi doen naar plaats drie. Bij Roeselare zijn Vanderhaeghe, Lacroix, El Araichi, Allagui, Beauprez, Annys en Raeymaeckers out. De Vleeschauwer keert wel terug uit schorsing. Bij Gent is enkel N'Diaye uitgeschakeld. Leekens kan dus nog eens een beroep doen op zijn typeploeg. 

Club Brugge neemt het op eigen veld op tegen Lokeren. De Bruggelingen gingen vorige week voor de zoveelste keer met de billen bloot op verplaatsing. Club moet zich nu vooral op de beker concentreren. Toch is de vierde plaats nog mogelijk. Blauw-zwart telt twee punten minder dan Gent. Lokeren kent een dramatisch seizoen. Het is zestiende en telt vier punten meer dan Beveren. Lokeren moet dus dringend punten pakken om eindronde te vermijden. Bij Club liggen Clement, Daerden, Lenaerts, Dreesen, Diallo en Chavez in de lappenmand. Stijnen en Gvozdenovic zijn geschorst. Maertens maakt zijn rentree. Ishiaku komt weer voorin postvatten. Bij Lokeren moet Dufer geblesseerd toekijken. Hij wordt door Lokeren gehuurd van Club. Filipovic is geschorst. Hasi en Kovalenko haalden de kern niet. 

Bergen kruist de degens met Lierse. De Henegouwers wonnen de laatste twee partijen op een knappe manier en klommen zo op naar de tiende plaats. Lierse daarentegen telt een achterstand van zes punten op Beveren. Er is dus een heus mirakel nodig om in de Jupiler League te blijven. Bij de thuisploeg zijn Dutrieux, Colin en Cordaro out. Lierse kan niet rekenen op Thompson, Mrdja, Develer en Tailson. Andic is geelgeschorst. Bob Peeters komt deze week allicht wel aan de aftrap. 

Beveren ontvangt Cercle Brugge. De thuisploeg wint best om Lierse helemaal af te schudden. Bovendien is ook de zestiende plaats nog niet uit het zicht. Cercle speelt een goed seizoen. Het staat elfde en heeft dit seizoen niets meer te verliezen. Bij Beveren zijn Badjan en Snoeckx niet fit. De elf die vorige week gelijk speelden bij Standard beginnen ook nu aan de match. Cercle moet Artz, Slovic, Van Mol, Boi, Serebrennikov, Pivaljevic en De Smet missen. De Sutter is de enige spits. 

Op Staaien ontmoeten Sint-Truiden en Zulte Waregem elkaar. STVV is veertiende, Zulte Waregem twaalfde. De West-Vlamingen tellen vijf punten meer. Bij Sint-Truiden werd Houwaart deze week de laan uitgestuurd. De thuisploeg moet het doen zonder Mbonabucya, Buvens, Kadu en Simaeys. Topschutter Van Houdt keert terug uit schorsing. Bij Zulte Waregem blijven D'Haemers, Buysse, Dindeleux, Van Steenbrugghe en Verschuere langs de kant. Leleu en Meert zijn geschorst. De Vlieger vervangt Merlier in doel. 

In de onderste regionen van het klassement bekampen Moeskroen en Brussels elkaar. Moeskroen telt drie punten meer dan de Brusselaars. Bij de thuisploeg is enkel Niçoise geblesseerd. Ba en Tohoua traden aan met de reserven. Voorin krijgt Custovic het gezelschap van Kébé. Brussels treedt aan zonder de geblesseerden Citony, Téhoué en Haydock. De Troetsel moet geschorst toekijken. [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties