Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot doet het opnieuw
Dirk Pieters

Germinal Beerschot heeft opnieuw gewonnen van Racing Genk. De Limburgse club heeft het niet met de ploeg van Marc Brys. Dit keer won de thuisploeg met 2-1. Ljubojevic bracht diep in de tweede helft de spanning nog terug in de wedstrijd, maar doelpunten van Roelandts en Wamfor volstonden om de drie punten thuis te houden.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Al na acht minuten bracht Kevin Roelandts de Antwerpse club op voorsprong. De middenvelder gaf een schot van Sterchele nog een laatste tikje vlak voor de doellijn. Racing Genk reageerde meteen, maar Luciano tikte een vrije trap van Chatelle in hoekschop. Na de eerste kansjes viel de wedstrijd wat stil. Enkel geen gebrek aan stevige overtredingen en harde duels. Iets over het half uur dan toch nog eens een kans, maar de volley van Mikulic ging heel hoog over. Nog voor de rust kregen beide ploegen nog één kans, maar zowel Soetaers als Monteyne wrongen de kans de nek om en zo bleef het 1-0.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Roelandts zag Bailly ver uit zijn doel staan en probeerde het van ver, maar zijn poging ging enkele meters naast. In de 53ste minuut haalde Wim De Decker verschroeiend hard uit, maar Luciano had een geweldige reflex in huis en voorkwam de 1-1. Op het uur opnieuw feest op Het Kiel. Wamfor, ex-Racing Genk, worstelde zich door de Genkse verdediging en schoot de bal tegen de netten; 2-0. De bezoekers lieten zich niet doen en kwamen twintig minuten voor tijd opnieuw in de wedstrijd. Chatelle kreeg de bal tot bij Ljubojevic; die er met het hoofd 2-1 van maakte. In de slotfase zette Racing Genk nog alles op alles, maar de beste kans was nog voor Cruz. De middenvelder van Germinal Beerschot zag zijn vrije trap tegen de paal gaan.

Door de nederlaag moet Racing Genk concurrent Anderlecht even laten gaan. Paars-wit neemt de leiding over en heeft nu twee punten meer dan de Limburgse club. [VI]