Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Lierse stunt bij Germinal Beerschot
Dirk Pieters

Germinal Beerschot verloor vrijdagavond verrassend met 2-3 van Lierse, dat zo opnieuw hoop krijgt in de strijd om de degradatie. De ploeg van Kjetil Rekdal kwam al vrij snel 1-0 achter, mocht vocht in de tweede helft knap terug. Het werd uiteindelijk 2-3 na een laat doelpunt van de Schot Miller.

De eerste kans was voor Germinal Beerschot, maar het schot van Colman was niet goed gericht. Amper vijf minuten later stond het bijna 1-0, maar Frans kon een bal van topschutter Sterchele van de lijn halen. Ook Lierse kreeg een uitstekende kans om op voorsprong te komen, maar opnieuw stond een speler goed op de lijn om een kopbal van Janssens weg te werken. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan met kansen langs beide zijden. Zowel Cavens als Jarju konden niet scoren. Op slag van rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. Cruz met de schitterende pass en Roelandts hoefde de bal er maar in te lopen: 1-0. De kleine voorsprong was meteen ook de ruststand.

In de het begin van de tweede helft bleef Germinal Beerschot het initiatief nemen. Colman schoot een vrije trap over en Cavens plaatste de bal over en naast. Aan de overkant was het even later wel raak. Janssens kreeg de bal tot bij Jarju die de 1-1 op het bord zette. Amper twee minuten na de gelijkmaker, mocht men bij Lierse opnieuw aan het feest. Miller stond helemaal vrij en kopte de bal mooi voorbij doelman Luciano. Met nog twintig minuten te spelen moest King geblesseerd naar de kant. In zijn plaats kwam een extra aanvallende speler; Malki. De wissel leek te helpen want amper zeven minuten later stond de 2-2 op het bord. Cavens vond de vrijstaande Cruz die de mooie kans niet liet liggen. In de slotfase kon de wedstrijd nog alle kanten uit, maar het waren de bezoekers die aan het langste eind trokken. Miller schonk met zijn tweede van de avond zijn club de drie punten. De Schot schoot een bal van Jarju hard tegen de netten: 2-3.

Door de overwinning komt Lierse tot op twee punten van Beveren. Germinal Beerschot blijft ook na de nederlaag op de zevende plaats staan, op zes punten van Club Brugge.