lokSporting Lokeren
rwdmRWDM
Datum: 21/04/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Daknam
Lokeren mist de zoveelste kans
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Lokeren mist de zoveelste kans
Foto: © SC

Armoe troef opnieuw op Daknam. Lokeren en Brussels speelden beiden voor de veertiende maal gelijk dit seizoen. Vooral voor Lokeren is dit weer een gemiste kans. Kansne waren er ook deze keer weer, maar Lokeren speelt al het hele seizoen zonder een scorende spits.

En nu Patiyo Tambwe eindelijk de weg naar doel lijkt te vinden, moet hij toch weer op de bank starten. De Marokkaan Mohamed Armoumen stond daardoor alleen in de spits, maar Armoumen kon geen goal maken. De actie maken is geen probleem voor de Marokkaan en zijn ploegmaats, scoren des te meer. De grootste kans van de match was trouwens voor centrale verdediger Olivier Doll in de derde minuut. Na een korte corner kopt Doll van dichtbij op de voeten van Patrick Nys. Lokeren is baas, maar komt niet voor doel. Brussels dreigt op de counter met onder andere twee kansen voor Richard Culek. De aanvoerder trapt echter evenveel keer over doel. Kalulika probeerde het met een omhaal, maar ook die poging ging over de kooi van Jugoslav Lazic.

Bij de Waaslanders was Camara slechts enkele keren gevaarlijk vandaag. Met een schot schroeide hij de vuisten van doelman Nys. Ook Killian Overmeire probeerde het eens vanop afstand, maar Nys kan de bal in extremis nog naast duwen. Weinig gevaar dus in de box, Slavo Muslin brengt dan maar Tambwe in bij de rust, de hardwerkende Overmeire mag op de bank gaan plaatsnemen. Maar het spel in de tweede helft is nog dramatischer dan in de eerste helft. Tambwe is deze keer geen super sub, hoewel hij nog de grootste kans krijgt : Joao Carlos legt een corner naar achter met het hoofd en Tambwe kopt de bal in. Nys is echter net op tijd terug om te redden.

De supporters moeten nog drie extra minuten blijven, maar worden uiteindelijk dan toch verlost. Brussels is eigenlijk al gered en kwam dan ook met deze mentaliteit naar Daknam. Ook de mentaliteit van Sporting Lokeren was zoek, wat onbegrijpelijk is. De ooit zo ambitieuze club blijft thuis aanmodderen met gelijke spelen en geraakt dus ook niet weg uit de bodem van het klassement. Gelukkig voor Lambrecht en de zijnen kon Beveren ook net niet winnen, de strijd lijkt nu nog te gaan tussen Lokeren, Beveren, Lierse en STVV.

Vooraf