Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen wint saaie pot voetbal
Thomas Dubois

Na een slappe, zeg maar saaie pot voetbal won Bergen zaterdagavond met 1-0 van Cercle Brugge. Het aantal kansen in de wedstrijd viel op één hand te tellen, toch viel er een doelpunt, in de laatste minuut dan nog. Dahmane scoorde voor de ploeg van Di Rupo en bezorgde de thuisploeg ondanks het mindere spel toch wat vreugde.

José Riga kon bij Bergen opnieuw rekenen op Ragued die terugkeerde uit schorsing, Cordaro anderzijds moest zich nog tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Geen Pivaljevic aan de kant van Cercle, hij kreeg een inspuiting, maar dat baatte niet waardoor hij vanuit de tribune moest toekijken. Het werd een weinig boeiende eerste helft waarbij de weinige kansen vooral voor Bergen waren. Brahami probeerde maar schoot hopeloos over. Dahmane op zijn beurt schoot ook nog eens over. Op het halfuur kwam de enige en beste kans van de eerste helft. Nyoni kon schieten, doelman Berthelin was verslagen maar Wiggers redde op de lijn. De ruststand was logischerwijs 0-0 gezien geen van beide ploegen iets deftig klaarmaakte.

De tweede helft was van geen hoger niveau, integendeel. Kansen zijn er niet. De enige kans komt er in de voorlaatste minuut en luidt meteen een doelpunt in. Dahmane kon scoren voor Bergen, drie gouden punten voor de Walen. Cercle was te onmondig om verder iets te doen.