Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Le Canonnier
Charleroi onderuit op Moeskroen
Anthony Van der Planken

Charleroi had dit weekend een schitterende zaak kunnen doen, maar het lijkt nu al één van de verliezers van de speeldag te worden. De Karolo's verloren immers met 2-1 op het veld van Moeskroen.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Charleroi. Na amper vier minuten bracht topscorer Adnan Custovic de thuisploeg op voorsprong. Een beauty, recht in de winkelhaak. Het gaf Moeskroen zoveel vertrouwen dat het meteen op zoek ging naar een tweede doelpunt. Dat kwam er ook, iets na het halfuur. Sanchez tikte de bal tot bij Custovic, die had maar binnen te leggen. Niet eens een overdreven voorsprong.

Na de pauze werd Charleroi eindelijk wakker. De Karolo's drukten Moeskroen weg, doelman Volders moest meermaals redding brengen. Toch kon Charleroi pas in de 89e minuut tegenscoren via Akpala. Te laat zo bleek, want het bleef 2-1. Door deze nederlaag kan Club Brugge mits winst tegen Racing Genk alweer over Charleroi springen.