Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Freethiel
Beveren en Roeselare delen de punten
Thomas Dubois

Beveren heeft de kloof met Lierse op drie punten kunnen houden. Dat deed het dankzij een gelijkspel tegen Roeselare. Roeselare kwam in een dolle twee minuten 0-2 voor. Over en uit leek het voor Beveren, maar de Waaslanders vochten goed terug en konden nog twee keer scoren waardoor er een gelijkspel op het bord kwam te staan. Beveren verdiende nochtans meer.

Bij Roeselare startte Wagneau Eloi als enige spits aan de wedstrijd. Zowel Allagui en Kpaka moesten vrede nemen met een plaatsje op de bank. Bij Beveren geen Lardenoit, hij is geschorst. Topschutter Gervinho was wel van de partij, hij keerde terug na een schorsing. Het was Beveren dat het beste aan de wedstrijd begon. Onder meer Dissa en Gervinho konden bezoekende doelman Sierens enkele keren onder vuur nemen. De beste kans kwam er na een goede 20 minuten, Gervinho kon alleen op Sierens af, maar hij schoot de uitstekende kans op de paal. Ook Augustin kon nog eens proberen, zonder succes. Tot dan had Roeselare weinig of niets klaargekregen. Tot kort voor het halfuur. De Vleeschauwer kon voorbrengen, Eloi liep goed in en volbracht z’n rol als spits met verve. Een simpele kopbal en de 0-1 stond tegen de gang van het spel in op het bord. Beveren kreeg kort daarop nog een tweede klop. Nu was het Davy Oyen die kon voorzetten, en diezelfde Eloi kopte de 0-2 binnen. Voetbal kan soms hard zijn. Beveren ging verder op z’n elan en probeerde te scoren, dat lukte ook via Dissa die Sierens kon omspelen en de aansluitingstreffer kon scoren, 1-2. Meteen ook de ruststand.

Na de rust was het opnieuw Beveren dat het meeste van het balbezit opeiste. Toch was het Roeselare dat aanvankelijk het dichts bij een doelpunt kwam. Alweer een voorzet en alweer was het Eloi die kon koppen. Ditmaal belandde de bal gelukkig voor Beveren op de lat. Gerechtigheid geschiedde dan toch halverwege de tweede helft, Dissa kon terugleggen tot bij Gervinho die niet twijfelde en scoorde. Beveren ging daarna nog volop op zoek naar de voorsprong, maar Roeselare en Sierens hielden goed stand. Roeselare kwam af en toe opzetten, maar toch echt groot gevaar leidde dat niet, met een 2-2 als eindresultaat.