Beveren onder druk tegen Roeselare

Beveren onder druk tegen Roeselare
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag worden in de Jupiler League zes wedstrijden gespeeld. Standard gaat op bezoek bij Sint-Truiden. Onderin staat Beveren onder druk na de winst van Lierse gisteren. Beveren ontvangt Roeselare. Charleroi gaat op zoek naar de vierde plaats. Dan moet er wel gewonnen worden bij Moeskroen. Lokeren pakt best de drie punten tegen Brussels in de strijd onderin het klassement. Westerlo - Zulte Waregem en Bergen - Cercle zijn duels in de buik van de klassering. 
Standard staat op een derde plaats in het klassement. Wil het die behouden, dan wordt er best gewonnen, want Gent volgt op slechts drie punten. Sint-Truiden bengelt onderin. De Limburgers zijn vijftiende en tellen zes punten meer dan voorlaatste Beveren. Bij de thuisploeg zijn Mbonabucya, Peeters en Buvens out. Chimedza kijkt geschorst toe. Topschutter Van Houdt, Simaeys en Delorge keren wel terug. Standard moet de geblesseerden Fred en Sa Pinto missen. Defour zit een schorsingsdag uit. Geraerts zit weer in de kern.

Charleroi wil graag nog een gooi doen naar de vierde plaats in het klassement. Het telt wel nog vijf punten achterstand op Gent. Winst bij Moeskroen is dus noodzakelijk. Moeskroen hoeft zich nog weinig zorgen te maken. Het staat op een relatief veilige dertiende plaats. Bij de thuisploeg zijn Dorothée, Assou en Teklak geschorst. Niçoise is nog niet helemaal wedstrijdfit. Charleroi mist Diallo, Detal en Bakari. Leiva en Oulmers kijken geschorst toe. Camus is twijfelachtig met een rugblessure. 

Westerlo en Zulte Waregem strijden in de middenmoot van het klassement. Westerlo is achtste, Zulte Waregem twaalfde. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt zeven punten. Westerlo treedt aan zonder Gaspercic, Vanarwegen en Van den Eede. Ntuka zit op de strafbank. Modubi zit terug in de kern. D'Haemers en Buysse zijn de geblesseerden bij Zulte Waregem. Verdedigers Reina en Dindeleux zijn geschorst. Meert wordt hierdoor linksachter. 

Ook Bergen en Cercle staan tegenover elkaar in de middenmoot. Beide ploegen hebben nu 34 punten. Bij Bergen is Nicaise geblesseerd. Verder kan trainer Riga op iedereen rekenen. Cercle mist Artz, Slovic, Serebrennikov, Van Mol, Pivaljevic en De Wulf. Dantschotter blijft onder de lat staan. 

Beveren moet op eigen veld Roeselare kloppen om de komende weken niet helemaal onder druk te staan. Lierse volgt, na de overwinning van vrijdag, immers op amper twee punten. Roeselare kent geen gelukkige terugronde. Toch staan de West-Vlamingen nog steeds knap negende. Bij Beveren is Badjan out. Lardenoit staat geschorst aan de kant. Roeselare moet het stellen zonder Beauprez, Vanderhaeghe en Raeymaeckers. Dufoor keert terug net als El Araichi

Lokeren tenslotte kruist de degens met Brussels. Lokeren is zestiende. Het telt vijf punten meer dan Beveren. Brussels telt nog eens drie punten meer. Bij Lokeren is iedereen beschikbaar. Tambwé staat aan de aftrap. Brussels doet het zonder Haydock, Citony, Bruno, Bangoura, De Troetsel en Jonckheere. Le Postollec is nog twijfelachtig. Petö speelt wel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties