andAnderlecht
lokSporting Lokeren
Datum: 16/09/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lotto Park
Anderlecht sober voorbij zwak Lokeren
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Anderlecht sober voorbij zwak Lokeren
Foto: © SC

Een matig Anderlecht versloeg een nog slechter Lokeren. Nicolas Frutos scoorde bij zijn comeback met het hoofd, na de rust volgde ook Ahmed Hassan zijn voorbeeld. Lokeren kon bitter weinig weerwerk bieden en zag de landskampioen de logische drie punten behalen.

Beide teams startten ongeslagen aan de match. Het was voor Lokeren echter een lastige klus om die status te behouden en dus vatte het de match aan met een 4-5-1 met in de punt de Macedonïër Maznov. Bij Anderlecht startte Nicolas Frutos eindelijk weer in de basis, een antwoord van Frank Vercauteren op de kritiek die er na de Champions League-match tegen Lille was. Daardoor verdween Yves Vanderhaeghe uit de basis, Anderlecht startte dus heel aanvallend met vier spitsen. Ook voor de scheidsrechter was het een belangrijke match. Ref Serge Gumienny floot zijn honderste match in de hoogste afdeling.

Gumienny floot een opvallende wedstrijd. In het begin van de wedstrijd al floot hij niet toen Frutos naar de grond ging. Terecht, want Joao Carlos raakte hem amper aan in een duel in de zestien. Het begin van de match verliep overigens rustig, Anderlecht geraakte niet door de organisatie die Ariël Jacobs had neergezet. Het waren de flankverdedigers Diallo en El Mouataz die Boussoufa en Tchité uit de match houden. De eerste grote kans was voor Frutos na een schitterende voorzet van Mbark Boussoufa. Frutos knikte echter naast. Lokeren kon amper of niet dreigen: enkel met een schot van Vukomanovic, maar zijn bal vloog bijna het stadion uit. Daarna was er weer Frutos, deze keer met een voorzet na een knappe individuele actie, maar Boussoufa kopte de grote kans over.

Maar net voor rust scoort Anderlecht dan toch, echter op bedenkelijke wijze. Gumienny floot een vrije trap dicht bij de cornervlag die er eigenlijk geen was. Het scheidsrechterlijk trio had daarvoor al enkele blunders begaan en de thuisploeg enkele gedroomde corners gegeven. Boussoufa gaf de vrije trap en Frutos, die vandaag zijn pasgeboren dochtertje had meegenomen naar het Astridpark, kopte heerlijk binnen. Vukomanovic had de Argentijn losgelaten om de bal weg te koppen, maar omdat de bal afweek kon Frutos vrij binnenkoppen.

Lokeren startte de tweede helft met Kristinsson in de plaats van Vukomanovic. Lokeren kwam al dichter bij het Brusselse doel, maar Anderlecht besliste al snel de wedstrijd. Tchité, tot dan onzichtbaar, zette voor en Ahmed Hassan kopte weer ongedekt de 2-0 binnen. Van dan af controleerde Anderlecht de match. Lokeren probeerde wel, maar was vooraan onmachtig. Enkel de ingevallen Patiyo Tambwe kon soms bekoren met individuele acties, maar die leverden niets op. Het was Anderlecht dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Tchité en Mbo Mpenza knalden van dichtbij, maar Milojevic had enkele knappe reacties in huis. Later stond Jelle Van Damme moederziel alleen voor doel, maar alweer Milojevic redde.

Zo bleef het 2-0 in een matige partij. Frutos scoorde bij zijn wederoptreden in de basis. Anderlecht blijft ongeslagen en legt met een 16 op 18 de druk opnieuw bij co-leider Racing Genk. Lokeren kende een redelijke seizoensstart en staat in de middenmoot geklasseerd. Het belooft een veilig maar weinig spectaculair seizoen te worden voor de Waaslanders. [AN]

Vooraf