Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen blijft het uitstekend doen
Anthony Van der Planken

Vorig seizoen kenden Zulte Waregem en Roeselare, toen de twee promovendi, een zorgenloos en zelfs prachtig jaar. Bergen lijkt goed op weg om dit jaar bij de terugkeer naar de hoogste afdeling hetzelfde te doen. De Draken speelden vorige week al gelijk tegen Club Brugge en wonnen zaterdagavond thuis van Moeskroen. Het werd 1-0.

De wedstrijd startte eigenlijk met een voorsprong voor Bergen. Na een goeie vijf minuten kwam Zoko op aangeven van Dalmat alleen voor doel. De aanvaller aarzelde niet en legde de bal tegen de netten: 1-0.

Toch liet Moeskroen zich niet doen. De bezoekers trachtten de achterstand weg te werken, maar verder dan enkele kansen voor Chantry en Durgardein kwamen ze niet. Vooral de poging van die laatste mocht gezien worden, maar de bal werd nog afgeblokt zodat hij tevreden moest zijn met een corner.
Ook Bergen liet zich niet onbetuigd. De Draken kwamen via de bedrijvige Zoko enkele keren dicht bij de 2-0. Zo ver kwam het echter niet.

Ook na de rust geen tweede doelpunt. De wedstrijd bloeide langzamerhand dood, pas in de laatste tien minuten slaagde Moeskroen erin om echt druk te ontwikkelen. De gelijkmaker zat er echter niet meer in, ondanks de gigantische kans voor Fellahi, die zijn kopbal gestuit zag door een uitstekende Berthelin. Het bleef dus bij 1-0. Drie punten voor Bergen, dat daarmee een uitstekende start kent. De Draken sprokkelden acht punten uit zes wedstrijden.