Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard haalt het van Brussels
Dirk Pieters

Standard blijft het goed doen onder trainer Preud'homme. De club won zijn beide wedstrijden in de Jupiler League en klimt zo stilaan in het klassement. Dit keer was het FC Brussels dat eraan moest geloven (2-1). De doelpunten van de thuisploeg werden gemaakt door Rapaic en Conceiçao, Petö scoorde tussenin. De Luikenaren hebben de overwinning alvast niet cadeau gekregen. De zege, na een bitsige partij, gekruid met maar liefst 9 gele kaarten, was echter wel verdiend te noemen.

Standard begon heel sterk aan de wedstrijd, en al na zes minuten werd de score geopend: Siramana Dembele dribbelde de hele Brusselse verdediging op een hoopje, en bediende Milan Rapaic, die de bal netjes in de hoek schoot (1-0). Standard leek vertrokken, maar Brussels was niet onder de indruk en reageerde gepast. Nadat Oguchi Onyewu de bal met beide handen vastgreep, kreeg Brussels een vrije trap, die schitterend ingekruld werd door Zoltan Petö (1-1). Brussels putte moed uit deze gelijkmaker, en kwam zelfs ei zo na op voorsprong, toen Julien Gorius alleen op Michael Renard mocht afgaan, maar hij durfde zelf niet te schieten, en legde af voor Dieudonné Kalulika, die te verrast was en over mikte. Alweer wat later stelde Nenad Stojanovic de vuisten van Renard op de proef. Er hing een Brussels doelpunt in de lucht, maar het was wel Standard dat een strafschop kreeg, na een duidelijke schwalbe van Milan Jovanovic: uit de beelden werd duidelijk dat Michael Cordier de spits van de Rouches niet raakte. Rapaic benutte het cadeautje van scheidsrechter Peter Vervecken echter niet: Cordier, die wel duidelijk voor zijn lijn stond, ranselde de bal uit zijn doel. Standard bleef nu echter druk zetten. Een vrije trap van Sergio Conceiçao ging maar net naast, en even later redde Cordier, met behulp van de paal, een kopbal van Karel Geraerts. Kort voor rust kreeg Dieudonné Kalulika nog een tweede gele kaart, na een domme overtreding. Brussels moest zo met tien verder.

Na de rust wou de thuisploeg de wedstrijd zo snel mogelijk naar zich toetrekken, en met succes. Na een inschattingsfoutje van Cordier op een voorzet, had Conceiçao de bal maar voor het inkoppen (2-1). Even voordien had diezelfde Cordier een schot van Rapaic nog knap gestopt. Het betekende trouwens het einde van de wedstrijd voor de jonge doelman, die met een beenblessure werd afgevoerd. Patrick Nys, intussen de oudste speler van de Jupiler League, kwam hem vervangen. Met een 2-1 stand en een numerieke meerderheid voor Standard, was de wedstrijd gespeeld. Brussels kon niet meer, en voor Standard was het welletjes, al kregen de Rouches nog enkele mooie kansen op 3-1, maar Nys greep een aantal keren goed in. Brussels van zijn kant probeerde nog wel naar voren te trekken, maar kwam niet meer aan een kans, waardoor de 2-1-stand op het bord bleef.