Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Freethiel
Beveren zet scheve situatie recht
Kristof Blomme

Beveren en Charleroi hebben 2-2 gelijk gespeeld. Charleroi kwam 0-2 voor, maar na de pauze zette Beveren de scheve situatie recht. Beveren staat nog steeds onderin het klassement met vier punten. Charleroi telt elf punten na zes wedstrijden.

De eerste kans van de match was voor de thuisploeg. Macquet stuurde Bozic goed in het straatje, maar hij drukte te zwak af om Luzi te bedreigen. Daarna kreeg Charleroi het overwicht. Akpala mocht op doel trappen, maar zijn poging vloog over de kooi van Copa. Na een halfuur voetballen zette Oulmers zich achter een vrije trap. Zijn schot vloog echter recht in de armen van de thuisgoalie. Vijf minuten later maakte Smolders zich knap vrij. Copa had echter een goede redding in huis. Vlak voor de pauze kwamen de Walen toch op voorsprong. Een vrije trap van Oulmers werd door verdediger Ciman ingekopt.

Vlak na de pauze bracht Macquet de thuisploeg ei zo na langszij. Zijn schot vloog net naast. Even later was het wel raak aan de overzijde. Een voorzet van kapitein Defays werd door Akpala in twee tijden afgemaakt. De match leek gespeeld, maar Beveren gaf zich niet gewonnen. Een kwartier voor tijd bracht Mahan weer hoop in de harten van de thuissupporters. De Ivoriaan trapte een vrije trap knap voorbij een verraste Luzi. Tien minuten voor tijd kwam Beveren zelfs op gelijke hoogte. Macquet speelde Gervinho aan en die trapte het leer tegen de touwen. In de slotfase werd er niet meer gescoord, waardoor beide ploegen tevreden moeten zijn met een punt.