Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Schiervelde
Ook Genk kan niet winnen op Schiervelde
Thomas Dubois

Roeselare blijft ongeslagen op eigen terrein. Het speelde zondagavond 3-3 gelijk tegen voormalig leider Racing Genk. Roeselare kwam twee keer op achterstand, maar kon zich op vechtlust opnieuw in de wedstrijd knokken en scoorde uiteindelijk in de laatste minuut de gelijkmaker.

Roeselare begon aan de wedstrijd met ex-Racing Genk-speler Paul Kpaka. Malki begon op de bank. Bij Racing Genk moest Vandenbergh zich tevreden stellen met een plaats op de bank. De eerste helft ging gelijk op, maar het was Roeselare dat iets scherper voor doel kwam en dat vooral op vrije trap. Een eerste vrije trap van De Vleeschauwer ging maar net over, een tweede van Oyen werd gepakt door Bailly. Genk kwam er sporadisch uit, een volley van Chatelle ging maar net over. Een tweede vrije trap van De Vleeschauwer belandde in de handen van Bailly.

Genk voetbalde goed mee in de eerste helft, maar kreeg amper kansen, toch kwam het kort voor rusten op voorsprong. Cornelis stak mooi diep en Bosnjak stifte de bal mooi over Biebauw heen.

De tweede helft verliep met veel meer animo dan de eerste helft. Eerst werd een bal van Haroun nog op miraculeuze gered door doelman Biebauw, een tweede poging van Caillet belandde uiteindelijk via de voet van Matoukou in doel. De wedstrijd kwam in een hogere versnelling en ook Roeselare kon scoren, een voorzet van Dufoor werd gedevieerd door Kpaka en De Vleeschauwer kon scoren. Buitenspel, maar daar maalde niemand van Roeselare om. Genk ging gewoon door en scoorde de 1-3, een voorzet belandde uiteindelijk voor de voeten van Bosnjak die een kwartier voor tijd z’n tweede van de competitie scoorde.

Roeselare leek uitgeteld maar dat was pas schijn. In ware cup-sfeer ging Roeselare volop voor de aansluitingstreffer. De bal belandde voor de voeten van Dufoor die schoot, Bailly loste en Kpaka stond op de juiste plaats om de bal erin te trappen. Roeselare ging door op het elan en kreeg ei zo na de gelijkmaker. Een kopbal van eerst Vaesen en even later Vanderbiest in de rebound vond het doel niet. In de slotfase was het dan toch raak, Dufoor stond helemaal alleen aan de eerste paal en kopte een hoekschop makkelijk binnen. Schiervelde ontplofte. Genk was iets beter maar moet toch twee punten laten schieten. [AN]