Datum: 16/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Cercle houdt punten thuis tegen Lierse
Ronny anthonis
| 0 reacties
Cercle houdt punten thuis tegen Lierse
Foto: © SC

Lierse kwam na twintig minuten op voorsprong via Snelders maar lang stond die score niet op het bord. Luttele minuten later was er Grondin die de bordjes op gelijke hoogte zette. Na de rust bezegelde Dekelver het lot van Lierse, dat nu alleen laatste blijft met slechts één punt uit zes wedstrijden.

Lierse begon dartel aan de partij en kwam al snel tot kansen. De beste kans kwam er na twaalf minuten maar de kopbal van Bob Peeters viel op de lat. Op het ogenblik dat Cercle in de match begon te komen greep, Lierse de Bruggelingen meteen naar de keel. Kristof Snelders rondde een scherpe counter knap af, maar Lierse kon niet lang van het moment genieten. Amper vijf minuten later bracht Christophe Grondin met een heerlijke vrije schop de koude douche voor de Pallieters. De wedstrijd leek daarna dood te bloeden tot Nico Vaesen plots ver uit zijn doel moest om de aanstormende Dieter Dekelver van een doelpunt te houden. Lierse kreeg ook nog een goede kans maar Peeters kon, op voorzet van Snelders, de bal niet laag houden. 

Na de herneming kwam Cercle het best uit de kleedkamer. Dekelver miste eerst nog een opgelegde kans, maar wat later vond hij toch de weg naar de netten. Al had hij wel wat hulp nodig van een flaterende doelman en een slecht weggewerkte bal. Lierse ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar het mocht niet meer baten. De Pallieters raken na de nederlaag bij Cercle meer en meer in het sukkelstraatje. [AN]

Vooraf