Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel
Gent pakt drie punten in Brugge
Kristof Blomme

AA Gent heeft bij Cercle een belangrijke 0-1 overwinning geboekt. Sandy Martens tekende voor het enige doelpunt. Dankzij deze driepunter behoudt Gent de aansluiting met de subtop.

Het eerste kansje van de partij was voor Cercle. De kopbal van Mutavdzic verdween naast de kooi van Herpoel. Eén minuut later kreeg De Beule vrije baan aan de overkant. Vandendriessche kwam gevat uit. Na tien minuten kwam Gent heel dicht bij de openingstreffer. Foley kopte goed op doel, maar het leer werd nog van de lijn gekeerd. Ook Cercle liet zich niet onbetuigd. Een hard schot van Grondin werd door Herpoel gepareerd. Na deze aangename beginfase bleven de kansen wat uit in de eerste periode. Vlak voor rust toch nog eens de thuisploeg, maar Pivaljevic zag zijn schot afgeweerd worden.

Vroeg in de tweede helft kwam groen-zwart goed weg. Vandendriessche ging onder een hoekschop door, maar Noukeu nam het cadeau niet aan. Hij trof de lat. Ook Cercle bleef dreigen. Een voorzet van Viane werd door De Sutter naast gekopt. Eén minuut later ging de thuisdefensie in de fout. De enorme kans werd door Foley voorlangs getrapt. Een kwartier voor tijd kwamen de Buffalo's toch op voorsprong. Een schot van Thompson werd afgeblokt, maar Martens was goed gevolgd en tikte de bal over de lijn. Na deze goal kon Cercle Herpoel nog weinig bedreigen. Het was integendeel Gent dat nog het dichtst bij een tweede treffer kwam. Foley werd foutief gestuit in het strafschopgebied, maar Herpoel knalde de penalty op de lat.