Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard in de slotfase langs Roeselare
Dirk Pieters

Het zag er lange tijd slecht uit voor Standard, maar in de slotfase konden de Rouches dan toch nog de drie punten thuishouden. De Vleesschauwer bracht de bezoekers op voorsprong, maar Jovanovic en Dupré zorgden voor de 2-1 eindstand.

Standard begon het beste aan de wedstrijd met iets voor het kwartier een goede kans voor Jovanovic, maar doelman Sierens hield het leer uit zijn netten. De thuisploeg bleef komen en ook Conceiçao en Rapaic konden de open kansen niet benutten. Tegen de gang van het spel in kwam Roeselare even later op voorsprong. Koen de Vleesschauwer trapte een hoekschop van Barbé hard in doel. Ook na het doelpunt bleef Standard de betere, maar het wou niet lukken voor de Rouches. Geraerts kon net niet bij een voorzet van Defour en even later was diezelfde Geraerts dicht bij een doelpunt, maar Sierens had een knappe redding in huis. Roeselare mocht gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft begon met een schitterende actie van Jovanovic. De Serviër begon aan een mooie solo en besloot uiteindelijk op de paal. Het wou niet lukken voor Standard. Ook Roeselare stak de neus nog eens aan het venster, maar het schot van Barbé was net iets te zwak. Met nog twintig minuten te gaan moest Geraerts naar de kant, in zijn plaats kwam Igor De Camargo. Na twee minuten kreeg de spits meteen zijn eerste kans, maar Sierens redde het schot van de Braziliaan. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch eindelijk. Jovanovic kon een voorzet van De Camargo van dichtbij in doel trappen: 1-1. Enkele minuten later toch gerechtigheid voor de Luikenaars. Dupré zorgde voor de verdiende 2-1.

Door deze overwinning blijft Standard maar stijgen in het klassement sinds de komst van Preud'homme. Voor Roeselare blijft het wachten op de eerste overwinning buitenshuis. [AN]