rwdmRWDM
cluClub Brugge
Datum: 15/10/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Edmond Machtensstadion
Matig Club komt niet verder dan gelijkspel
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Matig Club komt niet verder dan gelijkspel
Foto: © SC

FC Brussels en Club Brugge deelden zondagavond, na een harde wedstrijd, de punten. De hoofdstedelingen kwamen dan wel op voorsprong, maar een kwartier voor tijd zetten de Bruggelingen de bordjes echter opnieuw in evenwicht. Toch kan Club, en trainer Emilio Ferrera, die in de dagen voor de wedstrijd met Brussels-preses Johan Vermeersch een oorlog in de pers uitvocht, niet tevreden zijn, want het speelde geen al te beste partij. Brussels pakte eindelijk nog eens een puntje, na vier opeenvolgende nederlagen.
 
Club startte enthousiast aan de partij, en Patrick Nys ranselde een poging van Manaseh Ishiaku uit z'n doel. De bezoekers leken de partij naar zich toe te trekken, maar het doelpunt viel aan de overkant: Ivan Leko verloor de bal, Ebou Sillah (ex-Club) bediende knap Jonathan Tehoue, en die schoof de bal netjes in doel. Even later maakte de van Virton overgekomen Fransman zelf een tweede doelpunt, maar dat werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Club was ineens de pedalen kwijt, en kwam goed weg toen scheidsrechter Frank De Bleeckere geen strafschop floot toen – alweer –  Tehoue aangelopen werd door Stijn Stijnen. Het was echter moeilijk te zeggen of dit effectief een strafschop was. Club dreigde vlak voor rust nog eventjes via Bosko Balaban, maar bracht veel te weinig om de Molenbeekse voorsprong te bedreigen.
 
Na de rust was er weinig beterschap merkbaar bij Club, maar bij het jonge Brussels begon de vermoeidheid wel wat te spelen. Toch resulteerde dit niet echt in veel doelrijpe kansen voor blauw-zwart. Het was tot een kwartier voor tijd wachten op een zuivere Brugse doelkans, en dat leverde meteen ook een doelpunt op: Ishiaku schoot, en de bal verdween via Sydney Kargbo in doel. Wie nu echter verwachtte dat Club voluit voor de winning goal ging, kwam bedrogen uit, want beide ploegen leken vrede te nemen met de puntendeling. Julien Gorius was voor Brussels nog even gevaarlijk, en in de blessuretijd moest Nys nog een gevaarlijke poging van Balaban pareren, maar de score veranderde niet meer. [AN]

Vooraf