Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen haalt uit tegen Westerlo
Dirk Pieters

Moeskroen haalde het verrassend met 4-0 van Westerlo. De bezoekers, die de laatste weken lieten zien erg goed te kunnen verdedigen, kregen er deze keer vier rond de oren. De thuisploeg speelde een erg sterke wedstrijd en komt door de overwinning op gelijke hoogte met Westerlo.

De wedstrijd kon niet beter starten voor Moeskroen want al na zeven minuten bracht Tohoua de thuisploeg op voorsprong. Hij kreeg na een corner de bal in zijn voeten en twijfelde niet om de 1-0 op het bord te zetten. Ook na het openingsdoelpunt bleef Moeskroen de beter ploeg. Custovic kon bijna de score verdubbelen, maar Van Kerckhoven was net op tijd om de meubelen te redden. Les Hurlus mochten gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg heer en meester. Ook de eerste grote kans was voor de ploeg van Gil Vandenbrouck. Tomou ging alleen op het bezoekende doel af, maar de spits schoot de bal over en naast. In de laatste tien minuten van de wedstrijd drukte Moeskroen opnieuw het gaspedaal in en dat leverde nog drie doelpunten op. Eerst verdubbelde Tomou de score op aangeven van Tohoua en even later zorgde Grondin voor de 3-0 en 4-0. Eerst schoot de speler een strafschop tegen de netten en één minuut later schoot hij opnieuw een stilstaande fase mooi in doel. Ze mochten de supporters op Le Cannonier opnieuw juichen na een oververdiende overwinning. [AN]