Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi duwt STVV dieper in de put
Anthony Van der Planken

Charleroi blijft meedraaien aan de kop van het klassement. De Karolo's klopten thuis Sint-Truiden en wippen zo naar de derde plaats.

Charleroi startte uitstekend aan de wedstrijd. Na amper tien minuten kwam het op voorsprong dankzij Nicky Hayen. Hayen legde een kopbal van Tim Smolders voorbij zijn eigen doelman. Sint-Truiden trachtte iets aan die vroege achterstand te doen, maar verder dan een goede vrijschop van Marco Nijs kwam het niet. Daarna nam Charleroi de partij weer in handen. De Karolo's domineerden en kwamen dicht bij de 2-0, maar konden de kansen niet omzetten. Vooral Orlando had moeten scoren, hij trapte van dichtbij over doel.

Na de rust kwam die 2-0 er dan toch. Tim Smolders legde op aangeven van Oulmers het tweede doelpunt van de avond tegen de netten. Na die 2-0 begon de wedstrijd echter te kantelen. Sint-Truiden nam meer en meer het initiatief en zag dat beloond worden met de aansluitingstreffer. De pas ingevallen Sishuba kon na een mooi dribbelnummer de 2-1 scoren.

Sint-Truiden ging er nu volop voor. Het creëerde kansen, maar een tweede keer scoren lukte niet. Munyaneza kwam er nog ontzettend dicht bij, maar het bleef 2-1.

Charleroi wordt zo derde in de stand, al kan Club Brugge morgen wel opnieuw over de Kanaries wippen als het wint op het veld van FC Brussels. Sint-Truiden doet het heel wat minder: het staat voorlaatste met zeven punten.