chaCharleroi
stvSTVV
Datum: 14/10/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Anderlecht trekt naar Waregem
Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht trekt naar Waregem
Foto: © SC

Na een competitieloos weekend wordt deze week hervat met de negende speeldag. Anderlecht staat opnieuw voor een moeilijke opdracht. De Brusselaars trekken immers naar Zulte Waregem, dat weliswaar niet denderend aan de competitie begon. Standard moet de thuismatch tegen Roeselare winnen om de aansluiting te behouden. Onderin staat Lierse, dat amper één punt telt, al voor een cruciale match tegen Beveren. Cercle Brugge ontmoet het AA Gent van Georges Leekens. Verder staan ook Moeskroen - Westerlo, Lokeren - Germinal Beerschot en Charleroi - Sint-Truiden op het programma. 

Om 18 uur bekampen Zulte Waregem en Anderlecht elkaar in het Regenboogstadion. Een belangrijke match voor beide ploegen, want voorlopig loopt alles niet helemaal gesmeerd in competitieverband. De thuisploeg staat slechts op een vijftiende plaats met acht punten uit evenveel matchen. Dury kan voor deze topper nog niet rekenen op de geblesseerden D'Haene, Meert en Roussel. Janssens wordt wel gerecupereerd. Centraal achterin wordt het kiezen tussen Dindeleux en Leleu. Voorin krijgt Mrdja steun van Matthys. Anderlecht haalde op de laatste twee speeldagen amper één op zes. Hierdoor moest het Racing Genk laten voorgaan. De Brusselaars moeten opnieuw aanknopen met de overwinning. Achterin heeft trainer Vercauteren echter problemen. Zowel Vadis, Tioté, ParejaVan Damme als Vanden Borre lijken niet fit. Hierdoor komt De Man, die lange tijd geblesseerd was, waarschijnlijk vroeger dan verwacht in de ploeg. Samen met Juhasz en Deschacht zou hij de defensie vormen. Voorin beginnen Frutos en Tchité weer naast elkaar. 

Standard bekampt op Sclessin Roeselare. De Rouches tellen al een achterstand van negen punten op leider Genk. Winst is dus een must. Indien Roeselare weet te winnen springen de West-Vlamingen in het klassement over Standard. Bij de thuisploeg zijn enkel Oussalah en Papassarantis nog geblesseerd. Igor De Camargo zit na vele maanden blessureleed eindelijk weer in de selectie. Sarr en Conceiçao zijn nog twijfelachtig voor dit treffen. Bij Roeselare is enkel Malki er niet bij. Hij is geschorst. Wagneau Eloi valt uit de selectie wegens een gebrek aan inzet volgens trainer Geeraerd

Rode lantaarn Lierse staat voor een heel belangrijke thuismatch tegen Beveren, de voorlaatste in de stand. De Pallieters staan al zes punten in het krijt. Voor deze zespuntenmatch kan Trost geen gebruik maken van Nnaji, Peeters, De Corte, Ernandes en Develer. Ingrao, die deze week werd aangetrokken, is nog niet speelgerechtigd. Jatta en Snelders moeten voor de doelpunten zorgen. Ook voor Beveren is verliezen uit den boze. Aanvaller Bozic komt dit seizoen niet meer in actie door een hielblessure. Seka zit een schorsingsdag uit. Voorin komt Dissa nog eens in de ploeg. 

Cercle Brugge neemt het op tegen AA Gent. Beide ploegen hebben de goeie vorm te pakken. Voor deze match werden duizenden gratis kaarten uitgedeeld, waardoor er een goeie 10.000 mensen aanwezig zullen zijn. Bij Cercle zijn Artz, Milosevic, Valenta, Serebrennikov en Boi niet wedstrijdfit. Mutavdzic komt mogelijk voor het eerst aan de aftrap. Bij Gent zijn Stoica en Laybutt geblesseerd. Ook belofteninternational Lombaerts is nog twijfelachtig. Voorin moeten Foley en Olufade voor gevaar zorgen. Svetlicic start in de basis tegen zijn ex-club. 

Op Le Canonnier kruisen Moeskroen en Westerlo de degens. Beide ploegen kenden een goeie competitiestart. Vooral Westerlo doet het goed met een vijfde plaats, Moeskroen is tiende. Bij de Henegouwers blijven Ba, Hatchi en Martin out. Voorin wordt opnieuw gerekend op topschutter Custovic. Bij Westerlo zijn Gaspercic, Beloufa, Vanarwegen, Neve en Scheelen niet van de partij. De Winter staat opnieuw onder de lat. Ook bij Westerlo loopt een goaltjesdief rond: Ogunsoto

Germinal Beerschot gaat op bezoek bij het geplaagde Lokeren. De thuisploeg pakte in de laatste drie partijen geen enkel punt. Het wordt dus eindelijk nog eens tijd om punten te pakken. Germinal Beerschot doet het een pak beter met een zesde plaats. Bij Lokeren zijn Bouabe en Jukic uitgeschakeld. Er wordt gerekend op Tambwé en Maznov om eindelijk nog eens een doelpunt te maken. Germinal Beerschot moet voor dit treffen Sterchele missen die geschorst is. Verder zijn ook De Roeck, Maes, De Wree, Vleminckx, Okoro en Abuda er niet bij. Dheedene is ziek, maar speelt normaal wel. 

Ook Charleroi en STVV ontmoeten elkaar tenslotte. Charleroi kende een heel goeie competitiestart. Het staat vierde en zit Anderlecht en Club Brugge op de hielen. Sint-Truiden staat in de kelder van het klassement en wil daar zo vlug mogelijk weg. Bij Charleroi zit Dante zijn tweede van drie schorsingsdagen uit. Akpala is niet fit. Voorin begint Akgül mogelijk nog eens. Bij Sint-Truiden blijven Peeters en Mbonabucya geblesseerd. Chimedza speelt niet door problemen met het visum. Nijs is nog twijfelachtig. [AN]

    

Meer nieuws