Stadion: Daknam
Geen doelpunten op Daknam
Jelle Vereecke

Een saaie voetbalavond in Lokeren: Germinal Beerschot kwam een punt halen en slaagde daar zonder moeite in. Lokeren speelde verder zoals het al bezig was en kon weer niet scoren.

Lokeren vatte de wedstrijd aan met een versterkt middenveld. Filipovic en Camara moesten op de flanken voor aanvoer zorgen voor de enige spits Patiyo Tambwe. Ook Runar Kristinsson mocht starten in steun van de enige spits. Germinal Beerschot miste topschutter Sterchele omdat hij in de vorige wedstrijd de lijnrechter imiteerde na één van zijn doelpunten. De vijf middenvelders waren allemaal Argentijnen.

De wedstrijd begint meteen saai en zo blijft het heel lang wachten op het eerste gevaar. Uiteindelijk komt Germinal Beerschot voor doel met een vrije trap van Quinteros, maar Milojevic kan de bal pakken voor Cruz er zijn voet kan tegenzetten. Vijf minuten later kan Cavens vrij inkoppen, maar de bal gaat voorlangs. Lokeren speelt wel redelijk voetbal, maar het eerste gevaar komt pas op het halfuur: Filipovic mag vrij voorzetten en dat is altijd gevaarlijk. Tambwe kopt goed in maar de bal gaat via Luciano tegen de paal. Dit was meteen de grootste kans van de eerste helft.

De tweede helft is niet veel beter. Wamfor kwam Figueroa vervangen, maar veel gevaar levert ook hij niet op. Lokeren gaat het meest op zoek naar een doelpunt, wat ook dringend nodig is, maar echt uitgespeelde kansen komen er ook niet in de tweede helft. Het wordt zelfs nog gevaarlijk aan de overkant als Cavens een goede éénmansactie opzet. Maar afwerken is niet zijn sterkste punt en ook deze grote kans mist hij.

Zo eindigt een slaapverwekkende partij op 0-0. Germinal Beerschot handhaaft zijn goede positie, Lokeren blijft onderaan bengelen. Hoelang zal voorzitter Lambrecht nog het vertrouwen behouden in trainer Ariël Jacobs? [AN]