Volg de match tussen Zulte Waregem en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De wedstrijd is begonnen.

Om 20u00 wordt in het Regenboogstadion de wedstrijd afgetrapt tussen SV Zulte Waregem en de Oost Vlaamse club Sporting Lokeren. Voor beide ploegen is dit niet alleen een duel tussen een West Vlaamse en Oost Vlaamse club, maar ook clubs die dicht bij elkaar staan in de stand qua punten. Beide ploegen verschillen 3 punten van elkaar. Essevee is momenteel leider in de linkerkolom van het klassement. Lokeren staat op een gedeelde 7e plaats met 17 punten. Net zoals Essevee kan Lokeren een goede zaak doen in de rangschikking. Mits winst kunnen de Oostvlamingen virtueel 4e worden. Als we naar beide ploegen kijken komt Roelandts terug uit schorsing en neemt ook Mbaye Leye terug zijn plaats in de basis. D'Haemers verhuist naar de bank. Leekens wijzigt zijn elftal niet in vergelijking met de vorige speeldag tegen Charleroi.
Zulte Waregem: De Vlieger Geert, D'Haene Karel, Dindeleux Frederic, Reina Loris, Van Zundert Bart, Roelandts Kevin, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Verschuere Matthieu, Jelavic Nikica, Leye Mbaye, Matthys Tim.
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Carlos Pinto Chaves Joao, Doll Olivier, El Mouataz Hassan, Madi Panadetigiuri Saidou, Carevic Mario, M'Bayo Marcel, Overmeire Killian, Pavlovic Nebosja, Tiko Tshilola Tshinyama, Tambwe Patiyo.
3
Hoog tempo in het Regenboogstadion.
4
Jelavic met een omhaal, maar Copa kan de bal klemmen.
4
Er was een poging om Roelandts vrij te spelen, maar de middenvelder kon net niet bij de bal.
13
D'Haene verstuurt een voorzet richting Jelavic. De kopbal van de spits gaat net over.
20
Vrije trap Essevee. De trap gaat richtin D'Haene, maar die is te verrast om een doelpunt te maken. Dit was de grootse kans.
24
Lokeren in de aanval. Carevic met een voorzet, maar die wordt onderschept.
24
Buitenspel Tambwe.
32
Een bijna misverstand in de Lokerse verdediging, maar Essevee kan niet profiteren.
33
Tambwe met een goed schot, maar D'Haene kan een doelpunt voorkomen door de bal van de lijn te werken.
36
Copa behoedt Lokeren al vele malen voor een achterstand. Nu was Roelandts er dichtbij.
38
 Gele kaart voor Marcel Mbayo

41

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Onbekend Onbekend)
Copa is dan toch geklopt.

Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met een 1-0 voorsprong voor SV Zulte Waregem tegen Lokeren. Een voorsprong die verdiend kan genoemd worden. Copa kreeg veel werk, maar ook aan de overkant was er dreiging. D'Haene moest een bal van Tambwe van de lijn keren. Naar het einde van de eerste helft zouden we denken om met een gelijke stand de rust in te gaan tot Mbaye Leye een voorzet van Van Zundert in één tijd op de slof nam. 1-0 stond het wat ook de ruststand is.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
49
Benieuwd of Leekens een antwoord heeft gevonden tijdens de rust tegen de achterstand, die zijn ploeg moet zijn om te buigen.
51
Mbayo knalt een bal tegen de netten, maar dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel.
57

Goal
Doelpunt van Hassan El Mouataz (Onbekend Onbekend)
Een licht toegekende strafschop wordt binnengetrapt.