Stadion: Schiervelde

Herbeleef Roeselare - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Roeselare en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond spelen Roeselare en Club Brugge tegen elkaar. De West-Vlaamse derby is elk jaar wel een spannende wedstrijd. De voorbije 2 jaren kon Club Brugge niet winnen. Toeval of niet, de ploeg van trainer Jacky Matthijsen heeft altijd wel last met Roeselare. Mits winst, neem Club Brugge de leiderspositie terug over van Standard. Bij de thuisploeg zijn Sierens, Van Hoyweghen en Oyen nog geblesseerd. Daan Vaesen, die vorig jaar tegen Club twee keer raak trof, en Serhiy Kovalenko zijn allebei geschorst. Bij Club Brugge is de zieke Klukowski nog onzeker. Maertens zou zijn plaats innemen. Op het middenveld vervangt Vermant, die overigens aan zijn 400ste officiële wedstrijd voor Club Brugge, de geschorste Blondel. Alle kaartjes voor deze wedstrijd op Schiervelde werden verkocht. De scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen zal leiden is Frank De Bleeckere. Vanaf 18.00u is deze wedstrijd live te volgen !
Roeselare: Biebauw Wouter, De Vleeschauwer Koen, El Araichi Chemcedine, Thompson Kenny, Mirvic Damir, Vanderbiest Frédéric, Tanghe Stefaan, Smits Björn, Soares Felipe, Kpaka Paul, Dissa Mahamadou Mama.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Vermant Sven, Clement Philippe, Priske Brian, Maertens Birger, Leko Ivan, Geraerts Karel, van Heerden Elrio, Simaeys Jeroen, Sterchele Francois, Djokic Dusan.
1
De spelers staan klaar om te beginnen.
1
Scheidsrechter De Bleeckere fluit de wedstrijd op gang.
3
De statistieken liegen niet. Club Brugge heeft nog nooit gewonnen op Schiervelde. Die ban zullen ze vanavond wel moeten breken, willen ze terug op nummer 1 komen te staan.
3
Het is niet echt aangenaam weer in Roeselare. De wind en de regen zullen de spelers niet echt helpen.
5
Meteen de eerste kans van de partij. Een afvallende bal belandt bij Van Heerden, die de bal over doel trapt.
6

Goal
Doelpunt van Mahamadou Mama Dissa (Koen De Vleeschauwer)
De eerste keer dat Roeselare komt piepen en het is meteen raak ! De Vleeschauwer stuurt Dissa in het straatje. Hij komt alleen voor Stijnen en maakt beheerst af.
8
Club voetbalde 5 minuten goed, maar scoorde niet. Nu is het zoeken naar de gelijkmaker.
10
Leko schiet een vrije trap over iedereen heen. Biebauw heeft geen probleem.
14
Weer bijna een doelpunt voor Roeselare. Tanghe kon de bal net niet goed raken. Geklungel door Simaeys. De 2-0 stond bijna op het bord.
18
Van Heerden met zijn 2de schot van de wedstrijd. De bal gaat een paar meters naast.
20
Mooie aanval van Roeselare. El Araichi ontvangt de bal van De Vleeschauwer. Zijn voorzet wordt door een Bruggeling in hoekschop gewerkt.
22
Smits begaat een zware overtreding door een karata schop uit te delen aan Sterchele. Leko krult de daaropvolgende vrije trap in de rechterbovenhoek. Biebauw is attent.
25
Weer een vrije trap. Vermant geeft mee met Leko die voorzet. El Araichi kopt in hoekschop.
26
Leko zet voor, de bal gaat voorlangs.
30
We zijn een half uur ver, even de stand van zaken. Club Brugge begon goed aan de wedstrijd. Roeselare had de eerste 5 minuten niets te zeggen, totdat Dissa er droog 1-0 van maakte. Club kwam er niet echt meer goed uit. Het kon nog kansen krijgen via vrije trappen. Roeselare kreeg ook nog een grote kans, na een slechte terugspeelbal van Simaeys. Club Brugge speelt nu met lange ballen. Dat levert momenteel niet veel op.
32
Nog eens een kans voor Club Brugge. Vermant stuurd Sterchele door op Biebauw. De doelman van Roeselare redt weer mooi. Biebauw maakt een goede indruk vanavond.
35
Toch even vermelden : Sven Vermant is aan zijn 400ste officiële wedstrijd voor Club bezig.
37
Weer een gevaarlijk standje voor Stijnen. Hij verkeek zich op een bal van Kpaka. Gelukkig voor de Brugse goalie gaat de bal naast de 2de paal.
40
De eerste helft zit er bijna op. Vrije trap voor Leko. Biebauw aarzelde, maar duwde de bal over het doel.
42
Priske die even mee kwam forceerde een voorzet. De Roeselaarse verdediging heeft het even moeilijk.
44
Sterchele kon zich even doorzetten, maar Biebauw zit er weer goed tussen.
45
Biebauw bokst de bal in, Vermant kan er net niet bij. We krijgen nog 2 minuten extra.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft zit erop. Roeselare staat met 1-0 voor. In het begin van de eerste helft had Club Brugge het overwicht, maar kon niet scoren. Roeselare deed dat wel via Dissa. De daaropvolgende kansen waren vrije traap van Leko, die telkens gepareerd werden door doelman Biebauw. Roeselare kreeg nog een halve kansen via Kpaka en Tanghe, maar een goal zat er niet in. De vraag is of Club Brugge zich kan herpakken of dat Roeselare de voorsprong kan vasthouden. Tot over een klein kwartiertje !

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
De toegevoegde tijd komt er stilaan aan. Club krijgt nog een vrije trap.
46
De spelers staan weer klaar om de 2de helft aan te vatten.
46
De 2de helft is op gang gefloten.
47
Benieuwd wat Brugse trainer Jacky Matthijsen in de kleedkamer gezegd heeft.
48
Sterchele tekent meteen het eerste schot van de 2de helft op. Biebauw pakt.
49
Biebauw bijna verrast. De tegenaanval van Roeselare levert niets op.
51
Na een voorzet van Leko kan Simaeys vrij inkoppen, maar hij mist.
53
Club Brugge staat onder druk. Kansjes voor Kpake en Dissa worden niet benut. Hier komt Club goed weg.
55
Thompson kan doorgaan op snelheid, maar zijn schot wordt afgeblokt.
57
Roeselare komt beter in de match.
58
Kpaka kon schieten op Stijnen, maar hij stond buitenspel.
60
Vervangen Sven Vermant
Ingevallen Brecht Capon

Matthijsen gooit er een extra spits in.
62
Dissa kan alleen doorgaan op Stijnen ! Gelukkig voor Club Brugge staat hij buitenspel.
64
Weer Roeselare met een grote kans. Dissa kreeg de bal met een gelukje mee, maar besluit naast Stijnen. Weer een reuzekans !
66
Tanghe probeert het vanop zo'n 40 meter men een lob over Stijnen, maar die pakt de bal klem.
67
Nu is het terug Club Brugge met een kans. Van Heerden met een run op links. Hij schiet en de bal wijkt af. Biebauw zit er weer tussen.
69
Roeselare morst met kansen ! Dissa kon sprinten en legde de bal breed op Kpaka. Stijnen was kansloos. Kpaka besluit over een leeg doel te schieten.
70
Fout begaan op Capon. De Bleeckere vindt een gele kaart er over.
71
De nervositeit van Matthijsen neemt toe. Hij corrigeert constant zijn team. Club komt er niet meer uit.
73
Corner voor Club Brugge !
74

Goal
Doelpunt van Karel Geraerts (Onbekend Onbekend)
Na de hoekschop controleert Geraerts de bal en plaatst de bal proper in de hoek.
75
Roeselare betaalt dan toch de tol. Zij maakten hun talrijke kansen niet af. De Brugse fans duwen hun ploeg naar voren. Alles kan nu nog.
76
Bijna Van Heerden die er 1-2 van maakt. De bal gaat naast.
77
De kansen blijven komen voor Club Brugge. Djokic kan aanleggen, maar mist.
78
Vervangen Paul Kpaka
Ingevallen Izzet Akgül

80
Nog 10 minuten te spelen. Wordt er nog gescoord ?
81
Vervangen Felipe Soares
Ingevallen Anthony Van Loo

84
Tanghe kreeg nog een reuzekans. Stijnen kwam wel goed uit en voorkwam de 2-1. Hoekschop voor Roeselare nu.