Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Bergen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en Bergen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Om 20u00 wordt in het Astridpark de wedstrijd Anderlecht tegen RAEC Bergen afgetrapt. Het is een belangerijke wedstrijd voor de Brusselaars. Het wil de kater van afgelopen week doorspoelen en aanknopen met een overwinning op de laatste wedstrijd voor de winterstop. De draken uit Henegouwen zullen hun huid duur verkopen, want het wil ook punten sprokkelen en doen het meestal goed tegen topploegen. Op sportief vlak moet de thuisploeg Akin en Legear missen wegens blessure. Ook Von Shlebrugge ligt in de lappenmand. Bij de bezoekers maakt Pistone zijn debuut in de Belgische eersteklasser. Roussel daarentegen kijkt uit naar een andere club, maar start deze avond in de basis.
Anderlecht: Biglia Lucas Rodrigo, De Man Mark, Deschacht Olivier, Hassan Ahmed, Juhasz Roland, Mpenza Mbo, Odjidja Ofoe Vadis, Polak Jan, Van Damme Jelle, Wasilewski Marcin, Zitka Daniel.
Bergen: Cordaro Alessandro, Dalmat Wilfried, Duarte Adriano, Herpoel Frédéric, Jay Frédéric, Mirri Roberto, Nibombe Daré, Pistone Alessandro, Ragued Hocine, Cavalli Johan, Zoko François.
00:00
De wedstrijd is begonnen.
00:00
00:00
1
Anderlecht is meteen gevaarlijk. Hassan had een vrije schietkans, maar schiet op Herpoel.
3
Opnieuw een kans voor Anderlecht. Van Damme schiet op doel, maar het levert alleen een hoekschop op.
6
Vadis met een schot op doel, maar die gaat voorlangs.
8
De thuisploeg heeft het meeste balbezit. Bergen moet even de druk ondergaan.
9
De Draken uit Henegouwen moeten even de wet van de sterkste ondergaan, want men heeft nog geen kans bijeen gevoetbald.
13
Mpenza had een grote kans, maar de aanvaller staat buitenspel.
15
Hassan is momenteel de spelbepaler van de Brusselaars.
16

Goal
Doelpunt van Vadis Odjidja (Onbekend Onbekend)

21

Goal
Doelpunt van François Zoko (Onbekend Onbekend)

25
Hoekschop Anderlecht.
37

Goal
Doelpunt van Ahmed Hassan (Onbekend Onbekend)

40
Het doelpunt van de Brusselaars kwam eigenlijk uit de lucht vallen, want echte kansen waren er niet. Ook niet aan de kant van Bergen.

Rust
We gaan rusten met een 3-1 stand. De eerste helft was voor Anderlecht dat baas was tegen een matig Bergen. De jonge Vadis wist te scoren, maar na 5 minuten feesten hingen de bordjes terug in evenwicht. Zoko legde de bal tegen de netten, nadien waren er geen kansen voor beide ploegen. Toch werd er nog gescoord, Hassan kon een assist van Mpenza binnenkoppen. Nibombé hielp de Brusselaars nog wat uitlopen door de bal in eigen doel te diviëren. In de tweede helft zullen de mannen van Riga met een ander plannetje voor de dag moeten komen wil het nog punten sprokkelen tegen een volwassen spelend Anderlecht. Ruststand: 3-1.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen. Benieuwd wat de mannen van Riga nog in petto hebben.
46
Vervangen Daré Nibombe
Ingevallen Mohammed Aliyu Datti

49
Anderlecht gaat proberen de wedstrijd in handen te houden en combineert goed in het begin van de tweede helft.
53
Het lijkt er op dat de mannen uit Brussel nog eens gaan aanknopen met een overwinning. Het staat nog steeds 3-1. Bergen gaat wel proberen deze score te wijzigen met een extra aanvaller in de rangen.
55

Goal
De aansluitingstreffer is een feit.
57
Door de treffer van Zoko is het terug opletten voor Jacobs & Co.
58
Nu een vrije trap met Biglia achter de bal, maar de bal gaat naast.
62
Bijna de 4-2 voor Anderlecht, maar Hassans schot gaat voorlangs.
63
Vervangen Yohann Cavalli
Ingevallen Mohammed Fadel Brahami

64
Hoekschop voor Bergen, maar die wordt weggewerkt door Juhasz.
68
Bergen komt gevaarlijk opzetten. Alessandro Cordaro kan net door Zitka afgestopt worden.
73
Vervangen Vadis Odjidja
Ingevallen Cyril Théreau

75
Invaller Thereau is meteen gevaarlijk. Hij is komt net wat te kort om de 4-2 binnen te tikken.
78
Met de krappe voorsprong moet Anderlecht op zijn hoede zijn voor een tegenprik van de Henegouwers.