Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent makkelijk voorbij Moeskroen
Mathieu De Coensel

Vanavond stond in het Gentse Jules-Ottenstadion het duel tussen AA Gent en Excelsior Moeskroen op het programma. Voor Moeskroen was het de eerste wedstrijd onder Scifo.

Maar de redelijk talrijk opgekomen supporters kregen niet veel kansen te zien. Gent drukte en combineerde af en toe heel goed, maar was weinig gevaarlijk. Moeskroen kon echter geen vuist maken en liet zich achteruit drukken door de Buffalo's.

Het eerste échte doelgevaar was dan meteen ook raak. In de dertiende minuut kon De Roeck een corner van Fadiga doorkoppen tot bij Ruiz, die de bal enkel nog maar had binnen te duwen, 1-0.

Vroeg in de tweede helft had Gent de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Foley waagde z'n kans en probeerde de twee overblijvende Moeskroen-verdedigers uit te spelen, maar hij liep zich vast. Afleggen tot bij een volledig vrijstaande Zewlakow had hier een betere keuze geweest. Tien minuten later is het uiteindelijk toch weer raak voor de Buffalo's: een sterk spelende Fadiga bracht na een mooie dribbel de bal tot bij Zewlakow, die de bal voorbij doelman Volders trapte, 2-0, meteen ook de eindstand.

Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Gent speelde en combineerde goed, maar had moeite om offensief iets klaar te maken. Scifo zal nog wat werk hebben met zijn ploeg, die vanavond weinig kon klaarmaken en amper tot kansen kwam.