Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stayen
Gelijkspel op Staaien
Jelle Vereecke

Sint-Truiden deelde zaterdagavond de punten met Lokeren, daar konden vooral de bezoekers tevreden mee zijn.

Alhoewel, want Sporting Lokeren kwam al na drie minuten op voorsprong. Marcel Mbayo was snel op de linkerflank en zette voor. Patiyo Tambwe was mooi diep gelopen en kopte de bal voorbij Simon Mignolet. Een volledig Congolees doelpunt, hun land plaatste zich gelukkig voor Lokeren niet voor de Africa Cup. Vijf minuten later was er weer Tambwe, die schitterend van zijn bewaker wegdraaide, maar Mignolet was goed uit zijn doel gekomen. Na tien minuten voetballen zette nieuwkomer Pieter Collen dan goed voor richting Rocky Peeters. Jugoslav Lazic kwam maar aarzelend uit, maar Peeters profiteerde niet. Nog even later kon Peter Delorge eens aanleggen, maar de bal ging enkele meters over.

De match viel vanaf dan een beetje stil, er was wel nog Adamo Coulibaly, die met de hand de bal in doel probeerde te werken en daarvoor geel kreeg van Jérôme Efong Nzolo. Net voor rust was er dan toch nog even gerommel voor doel, maar de bezoekers uit het Waasland konden toch met een voorsprong de rust ingaan.

In de tweede helft was er het wederoptreden van Peter Van Houdt bij STVV, maar de eerste kansjes waren weer voor Lokeren. Killian Overmeire was een van de beteren bij de bezoekers en trapte na een goede actie de bal op Mignolet. Op het uur dan een schitterend schot van Sander Debroux. De Truiense middenvelder haalde hard uit met links, maar de bal spatte uiteen op de paal. Even later had ook Kevin Van Dessel een kans, maar alleen voor Lazic kreeg hij de bal toch niet in doel. Tien minuten na zijn vorige schot, had Debroux dan meer geluk. Zijn schot ging deze keer mooi laag in de hoek in doel. Lazic, vervanger van Boubacar Copa, ging toch niet helemaal vrijuit bij dit schot.

Een minuut na de gelijkmaker kon Lokeren weer op voorsprong komen. Mario Carevic draaide een vrije trap mooi in en Mbayo verlengde op de lat. In de rebound stond Joao Carlos moederziel alleen voor doel, maar toch ging de bal niet in doel. Er werd dan wel nog gevlagd voor buitenspel, maar dit was volledig onterecht. De wedstrijd sleepte zich dan naar het einde, STVV had de gelijkmaker behaald en beide ploegen leken zich neer te leggen bij deze eindstand. DE nieuwe verdediger Gobec trapte nog een vrije trap op Lazic, maar de 1-1 bleef op het bord staan. Beide ploegen schieten er niet echt iets mee op, al heeft Lokeren wel nog een inhaalmatch te goed, dinsdag op Schiervelde.