Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Schiervelde
Charleroi neemt wraak voor bekeruitschakeling
Anthony Van der Planken

Charleroi heeft op Schiervelde wraak genomen voor de bekeruitschakeling één week geleden. De Karolo's klopten Roeselare met 1-2.

Roeselare startte het best aan de partij. De West-Vlamingen kregen meteen twee goede kansen, afwerken lukte echter niet. Eerst was er Dequevy, die zijn poging op de lijn zag weggehaald worden. Daarna was er de doorgebroken Kpaka, die zich de bal liet afsnoepen door doelman Laquait. Enkele minuten later kwam ook Charleroi eens piepen. Akpala legde de bal zelfs tegen de netten, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Roeselare kwam dus goed weg. Tien minuten later kwam het zelfs op voorsprong: Thompson legde een voorzet van De Vleeschauwer tegen de netten. Roeselare begon de partij nu te domineren en ging actief op zoek naar de 2-0. De gelijkmaker van Fabien Camus vlak voor de rust was dan ook niet echt verdiend te noemen. Camus kreeg trouwens de nodige hulp van Biebauw, die er niet echt goed uitzag bij het doelpunt.

Na de rust kwam Charleroi beter voor de dag. Dat resulteerde al gauw in de 1-2. Smolders zette goed voor tot bij Akpala, die maar binnen te tikken had. Roeselare probeerde iets terug te doen, maar echt kansen afdwingen lukte niet meer. De West-Vlamingen claimden wel nog een penalty, zonder succes. In de laatste minuut kreeg Christ nog een dot van een kans op de 1-3, maar dat was hem niet gegund. Charleroi hield wel stand en nam zo wraak voor de bekeruitschakeling één week geleden op het veld van Roeselare.