wesWesterlo
zwaZulte Waregem
Datum: 02/02/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Twee weken geleden maakte Westerlo er een groot volksfeest van tegen FC Brussels. De Kempenaars haalden zwaar uit en wonnen met 7-2. Zulte Waregem hoopt de 3-0 nederlaag tegen Cercle Brugge weg te spoelen.
Opstellingen
Westerlo: De Winter Yves, Delen Jef, Dirar Nabil, Evens Bernt, Mennes Wim, Sarki Emanuel, Van den Eede Bart, Dekelver Dieter, Van Imschoot Tom, Wagemakers Marc, Wils Stef.
Zulte Waregem: D'Haene Karel, De Vlieger Geert, Dindeleux Frederic, Leye Mbaye, Matthys Tim, Meert Stijn, Reina Loris, Roelandts Kevin, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Van Zundert Bart, Verschuere Matthieu.
1
Westerlo heeft de wedstrijd op gang getrapt.
6
Westerlo neemt de wedstrijd in handen. Meer dan een corner levert dit voorlopig niet op.
12
Zulte Waregem probeert het evenwicht te herstellen, maar voorlopig is het middenveldspel troef in 'Het Kuipje'.
14
Eerste schot op doel. Nu ja, een poging tot toch. De bal van Van Imschoot hobbelt in de handen van De Vlieger.
17
Dan toch een eerste 'echte' kans. Van den Eede kopt een naar binnen zwaaiende voorzet van Wagemaekers naar beneden. De Vlieger plukt eenvoudig.
20
Nu ook doelgevaar van Zulte Waregem. Een vrije trap van Matthijs belandt in het midden van het doel. Daar stond echter De Winter, die zich op deze koude winteravond toch even kon opwarmen.
22
Carambole, voorlopig wordt er in De Kempen meer flipperkast gespeeld dan voetbal.
23
De aanwezige toeschouwers worden wakker geschud. Meert komt vrij in de zestienmeter en knalt van dichtbij op De Winter. Roelandts is te laat voor de herneming.
25

Goal
Doelpunt van Wim Mennes (Onbekend Onbekend)
1-0 voor Westerlo! Nabil Dirar dweilt de flank af en brengt de bal voor doel. Met een gelukje komt het leder bij Mennes, die de bal in doel knalt.Verdiende voorsprong voor Westerlo!
30
Opnieuw werk voor De Vlieger. Imschoot brengt een vrije trap voor doel en de voormalige nationale doelman moet zich rekken om het leer uit doel te houden. Van den Eede legt De Vlieger daarna foutief tegen de grond.
39
Van den Eede tikt de 2-0 binnen, maar de aanvaller wordt afgevlagd voor buitenspel.
45
 Gele kaart voor Stijn Meert
Eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Stijn Meert. De middenvelder ging aan het truitje van Sarki hangen en gaat terecht in het boekje.


Scheidsrechter
Rust
Westerlo is de best voetballende ploeg en staat terecht met 1-0 voor. Zulte Waregem vindt geen oplossingen en kan De Winter amper bedreigen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.


Scheidsrechter
Rust
Doelpunt Dekelver ...! Nee, De Vlieger ziet er met een knappe parade toch nog tussen. Westerlo gaat op zoek naar de bevrijdende tweede treffer.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Zulte Waregem heeft de tweede helft op gang getrapt.
47
Beide ploegen spelen met dezelfde elf als voor de rust verder.
47
Zulte Waregem probeert te dreigen, maar Dindeleux staat buitenspel. Veel maakt het toch niet uit, hij slaagt er niet in de bal te controleren.
53
Schot van Wagemaekers! De bal gaat naast doel. De middenvelder sneed als een mes door boter, door het centrum van Zulte Waregem. Gelukkig voor De Vlieger gaat zijn poging naast.
55
Prachtig nummertje van Van den Eede. Zijn aanval krijgt echter geen vervolg.
57
Doelpunt Dekelver .... Nee, De Vlieger zit er met een knappe parade nog tussen. Westerlo gaat duidelijk op zoek naar de bevrijdende tweede treffer.
60
Van Imschoot nu met een schot! Zijn bal gaat rakelings naast doel. De laatste pass kwam er van Nabil Dirar, die met een knappe actie de bezoekende defensie voor schut zette.
61
In de categorie 'Eventjes de spot drijven met de tegenstander': 'Roelandts kan niet me' weerklinkt het uit de Westelse vakken. Jammer genoeg voor de bezoekers beperkt het zich niet alleen tot Roelandts.
65
Vervangen Tim Matthys
Ingevallen Nikica Jelavic


65
Van Zundert verdedigt goed, maar trapt dan onbegrijpelijk de bal over de zijlijn.
67
Waar is de bal ..... Jelavic trapt op doel ... Zijn poging wordt in hoekschop geweerd. Gevaar even geweken voor Westerlo.
69
Jelavic is opnieuw gevaarlijk. Zijn kopbal gaat naast, maar de wissel van Dury heeft toch zijn invloed.
70
Dekelver opnieuw met de mogelijkheid voor de 2-0. Ai, ai, ai! De Westelse aanvaller mist opnieuw. De Vlieger komt goed tussen en is wederom paraat bij een poging van Sarki.
71
Jelavic scoort nu wel. Spijtig genoeg voor de dure spits stond hij buitenspel.
71
 Gele kaart voor Nikica Jelavic
Alsof het nog niet erg genoeg is dat zijn doelpunt wordt afgekeurd, krijgt Jelavic er nog eens een gele kaart bovenop voor protest.
76
Vervangen Dieter Dekelver
Ingevallen Lukáš Zelenka


77
Meert schiet op doel, maar vindt ploegmaat Kevin Roelandts op zijn weg. Zulte Waregem roept om een strafschop voor handspel van Evens, maar Simon gaat er niet op in.
78
 Gele kaart voor Wim Mennes

82

Goal
Doelpunt van Kevin Roelandts (Onbekend Onbekend)
Sarki keert een kopbal van Jelavic van de lijn weg, maar recht in de voeten van Roelandts, die de gelijkmaker binnentrapt.
83
Van den Eede krijgt de kans om meteen terug te slaan, maar zijn kopbal gaat nipt naast.
84
 Gele kaart voor Loris Reina

87
Opnieuw een goede kopbal van Jelavic. Via De Winter en de paal blijft het 1-1
88
Sarki met de reactie. Zijn poging belandt in het zijnet.
89
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Rachid Farssi




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.