Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen zet nieuwe stap richting behoud
Anthony Van der Planken

Bergen heeft opnieuw een grote stap richting het behoud gezet. De Draken klopten thuis Zulte Waregem met 3-0 en doen zo een uitstekende zaak in de strijd tegen de degradatie.

Bergen kwam al na enkelen minuten op voorsprong. Scheidsrechter De Bleeckere gaf een lichte penalty, Dahmane nam dat geschenk in dank aan en legde de 1-0 binnen. Bergen zou die voorsprong al gauw rechtvaardigen, want de bezoekers waren duidelijk de betere ploeg. De Vlieger moest al meteen na de openingsgoal in actie treden om Duarte van de 2-0 te houden.

Toch gebeurde er niet echt veel op het veld. Pas in de tweede helft kon het publiek opnieuw juichen met doelpunten van Nicaise en Seka. Een verdiende overwinning voor Bergen, dat zo een uitstekende zaak doet. Het loopt vijf punten uit op eerste achtervolger Sint-Truiden en lijkt zo goed op weg om zijn plekje in eerste klasse veilig te stellen.