stvSTVV
cerCercle Brugge
Datum: 15/03/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stayen
STVV en Cercle blijven steken op gelijkspel
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
STVV en Cercle blijven steken op gelijkspel
Foto: © SC

Sint-Truiden en Cercle Brugge zijn zaterdagavond niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel. Daar kon geen van beide ploegen tevreden mee zijn, want allebei moesten ze eigenlijk winnen.

STVV startte het best aan de partij. De Kanaries kregen enkele goede kansen om de score te openen, maar Pospisil was niet efficiënt genoeg. Dat was ook te danken aan Bram Verbist, die met een uitstekkende redding de bal uit zijn doel ranselde.

Gaandeweg nam de Limburgse druk weer af en kwam Cercle beter in de wedstrijd. Sergeant was erg dicht bij de 0-1, zijn kopbal werd van de lijn gehaald. De Smet was er al even dicht bij, hij kon net niet profiteren van een foutje van doelman Mignolet.

De tweede helft was opnieuw erg evenwichtig . Ondanks enkele kansen werd er niet meer gescoord. 0-0 was dus de einduitslag, een resultaat waar geen van beide ploegen eigenlijk tevreden mee kan zijn. STVV ziet de kloof met de zestiende in de stand, Bergen, alweer groeien, terwijl Cercle Brugge morgen Anderlecht op gelijke hoogte kan zien komen.