Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jan Breydel
Djokic schenkt Club zuinige zege
Steurbaut Kersten

Club Brugge houdt zijn titelkansen gaaf na een zuinige 1-0 overwinning tegen het Brussels van Franky Van der Elst. Blauw-zwart verzamelde echter voldoende kansen om er een paar meer in het mandje te leggen.

De voorbije week kreeg Jacky Mathijssen nog de wind van vanvoren na zijn analyse van de uitwedstrijd op Moeskroen. Club speelde volgens de Limburger een degelijke wedstrijd en voetbalde op zijn telbord elf doelrijpe kansen bij elkaar. Met heel veel goede wil kon je Mathijssen ook gelijk geven, maar dan mocht het woordje doelrijp alvast geschrapt worden.

Tegen Brussels leverde het telbord echter overuren. Blauw-zwart voetbalde voor de rust al voldoende kansen bij elkaar om de zege veilig te stellen, maar toch stond het na 45 minuten nog 0-0. Het doelhout en een uitstekend keepende Olivier Werner hielden de Brusselse kansen op een stunt in het Jan Breydelstadion gaaf.

François Sterchele verscheen vier keer voor Werner, maar de Luikenaar is niet meer de coole topschutter van bij Germinal Beerschot en miste vier keer. Al kan de nummer 23 van Club Brugge met de sterke Werner wel verzachtende omstandigheden inroepen.

Mathijssen verkoos bij de aftrap Daniel Chavez boven Wesley Sonck en de Peruviaan greep meteen zijn kans. Chavez stuurde Sterchele bij zijn eerste poging mooi het straatje in en kwam zelf twee keer heel dicht bij het openingsdoelpunt. Eerst zag de de bedrijvige krullenbol een lobbal over Werner een stille dood sterven op de lat en bij een tweede poging spatte zijn schot uiteen op de paal.

Na de rust bewees de Peruviaan nog meer zijn nut voor de blauw-zwart armada. Net na het uur knikte hij een voorzet van Klukowski richting doel. Werner reageerde nog attent, maar in de kluts viel de bal voor de voeten van Djokic, die onmogelijk nog kon missen en Club een oververdiende voorsprong schonk: 1-0.

De Serviër had daarvoor al drie kansen gekregen om de score te openen, maar bonkige spits klungende en miste onbegrijpelijk. Eerst kwam kwam hij met zijn kale knikker iets te kort bij een wenkende kopkans, bij een tweede poging miste hij volledig zijn schot en bij een nieuwe herkansing duwde hij de bal naast doel en liep hij er zelf in. Een verkeerde keuze.

FC  Brussels kon daar bitter weinig tegenover zetten. Op een schotje van Kouyaté voor rust en pogingen van Guterstam en Landu Tubi na de rust na bleef Stijn Stijnen zo goed als werkloos. De nationale doelman reageerde iedere keer wel attent.

Club pakt na twee thuisnederlagen op rij eindelijk nog eens een zege voor eigen publiek en houdt daarmee zijn titeldromen levend. De overvloed aan kansen moet Mathijssen gunstig gezind stemmen, maar de manier waarop zijn spisten met de kansen omsprongen is (nog) niet op kampioenenniveau. (AN)