Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Genk spelen gelijk
Kevin Vanbuggenhout

In een zinderend en goed gevuld Veoliastadion gingen KV Mechelen en RC Genk met elkaar de strijd aan voor een plek in de linkerkolom. Malinwa stak in bloedvorm na een 9 op 9. Genk ging op zoek naar de eerste zege onder Ronny Van Geneugden.

KV Mechelen begon aan de partij met dezelfde elf die vorige week overtuigend de maat namen van Dender. Ook Bjorn Vleminckx, eerder deze week nog twijfelachtig, stond dus in de basis. Boussaidi had nog steeds teveel last aan de adductoren. Met dezelfde blessure was Genk-doelman Bailly out. Zijn vervanger heette Sinan Bolat. Caillet kwam terug uit schorsing.

RC Genk schoot meteen goed uit de startblokken en was alert bij elke misstap van KV. Renard trapte slecht uit en Itzhaki kon aanleggen. Mellemans stak er zijn been nog tussen. Een minuutje later was daar toch een vroege voorsprong voor RC Genk. Bosnjak kopte een voorzet van Cornelis mooi in de linkerhoek binnen: 0-1. Vijf minuten later reageerde KV Mechelen al met de gelijkmaker. Imschoot speelde een vrijschop naar Van Hoevelen en de rechtsachter schoot laag binnen: 1-1. Genk trok meteen weer ten aanval. De vrijstaande Bosnjak gleed de bal naast. Genk speelde sterk in het openingskwartier. De Genkenaren pakten vooral op de rechterkant uit met enkele vinnige combinaties. Genk had plots weer veel weg van de topploeg van weleer. Maar KV Mechelen liet zich niet kennen en ging in het verweer. Bolat duwde een vrije trap van Vleminckx over. Twee minuten later was er een aanval van KV langs rechts. Nong kwam op snelheid en zag Bolat uit zijn doel staan. De Genkse goalie kon het schot van de Kameroener toch pakken. Na een spetterende eerste twintig minuten viel de wedstrijd even stil. Het tempo lag te hoog om dit 45 minuten te kunnen volhouden. Rond het halfuur leek Genk toch weer de bovenhand te nemen. Genk was de ploeg die de meeste duels won en het meeste balbezit had. Kansen puurden de bezoekers hier niet uit zodat beide teams met 1-1 gingen rusten.

KV Mechelen ging het best van start in de tweede helft en zette Genk even onder druk. Nong kwam kort voor het Genkse doel aan de bal, zijn poging werd gered door Bolat. Na een korte periode van Mechelse druk ging Genk weer even op de helft van de tegenstander kamperen. Barda legde terug naar Itzhaki, maar die miste zijn controle. De wedstrijd kabbelde voort tot plots de poppen aan het dansen gingen. Kevin Geudens ontsnapte aan rood na een vuile fout op Bosnjak. Even later ging Tiago enorm hard door op Van Hoevelen. Vervecken toonde ditmaal wel de terechte rode kaart. Genk moest het laatste kwart van de wedstrijd met tien afwerken. KV Mechelen maakte meteen gebruik van de numerieke meerderheid. Een voorzet van Persoons kwam terecht bij Aloys Nong. Hij trapte de Malinwa-aanhang in extase: 2-1. Er was geen tijd voor verveling, want Haroun kreeg al snel de kans op de gelijkmaker. Hij geraakte niet voorbij Renard. Jeroen Mellemans werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd en dus moest ook KV Mechelen met tien man verder. Meteen hierna redde Renard de vrije trap van Itzhaki. Twaalf minuten voor tijd scoorde Genk alsnog de verdiende gelijkmaker. Met een fantastische retro in de linkerbovenhoek bracht Itzhaki de stand op 2-2. Met tien tegen tien kwam er op het einde uiteraard nog veel ruimte. Genk trachtte nog op zoek te gaan naar de winning-goal, maar kansen kwamen er niet meer. KV Mechelen - RC Genk eindigde op 2-2.

KV Mechelen en RC Genk pakten dus elk één punt. Gezien het geleverde spel mocht Genk wel aanspraak maken op meer. Malinwa knokte zich op karakter naar een gelijkspel. Het Veoliastadion was wederom het decor voor een boeiend kijkstuk. De wedstrijd werd gekruid met twee doelpunten en één rode kaart voor elke ploeg. Kevin Geudens mocht ook wel blij zijn dat hij op het veld mocht blijven staan. Uiteindelijk moesten Mechelen en Genk zich tevreden stellen met een gelijkspel. KV Mechelen behoudt zo zijn plek in de linkerkolom. Mechelen en Genk hebben nu allebei 32 punten. Bij Genk vergroot de hoop dat de kentering is ingezet.