Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Charleroi en Racing Genk nemen het vanavond tegen elkaar op. Beide ploegen spelen een grijs seizoen en bleven onder de verwachtingen. Bij de thuisploeg wordt Christ na een schorsingsweek terug in de basis verwacht. Er zijn ook een resem geblesseerden bij Charleroi. Defaeys, Detal, Camus, Pino, Dutrieux en Van Aerschot zijn out. Théréau is nog onzeker. Bij Genk zijn Caillet en Lolo geblesseerd. Matoukou komt in de basis als vervanger. Scheidsrechter vanavond is Dhr. Breda. Vanaf 20u kan u de wedstrijd live volgen !.
Charleroi: Laquait Bertrand, Chakouri Mohamed, Diallo Ibrahima, Kéré Mahamoudou, Sbai Salaheddine, Mujangi Bia Geoffrey, Oulmers Abdelmajid, Sergio Remi, Smolders Tim, Akpala Joseph, Théreau Cyril.
Racing Genk: Bailly Logan, Cornelis Hans, Matoukou Eric, Dos Santos Tiago Silva, Verdonck Sven, De Decker Wim, Haroun Faris, Toth Balazs, Vrancken Wouter, Barda Elyaniv, Itzhaki Barak.
1
We zijn eindelijk vertrokken.
1
De scheidsrechter moet nog even wachten op de spelers, die iets later op het veld komen dan verwacht.
3
Eerste echte kans van de wedstrijd. Oulmers krijg heel veel ruimte, maar hij trapt de bal met links hoog over.
8
 Gele kaart voor Mahamoudou Kéré

8
Overtreding van Kéré op Barda.
9

Goal
Doelpunt van Balazs Toth (Onbekend Onbekend)
Vrije trap wordt prachtig binnen getrapt door Toth die de bal over iedereen heen recht in doel trapt. Prachtig doelpunt !
11
Overtreding gemaakt door Racing Genk. Vrije trap voor Charleroi
12
Bailly neemt de bal simpel in zijn roze outfit.
13
Voorzet van op links wordt snel weggewerkt bij Charleroi.
14
Charleroi zet druk maar Genk verdedigd goed. Er wordt ook nog Schwalbe gepleegd maar de scheidsrechter gaat er niet op in.
15
Vrije trap voor Racing Genk, snel genomen maar daar blijft het bij.
16
Het eerste kwartier zit erop. De Limburgers staan op voorsprong na een prachtige vrije trap van Toth. Charleroi begint meer druk te zetten maar Genk laat zich niet doen en geeft onmiddellijk reactie. Grote kansen zijn er niet geweest.
18
Bal gaat goed richting Barda die samen met Haroun een goede combinatie kan opzetten maar de terug pas richting Barda was te hard.
22
Laatste minuten zijn er geen kansen meer geweest. De bal wordt gespeeld op het middenveld.
23
Vrije trap voor Charleroi op de rechterflank.
24
Zeer goede voorzet maar de bal wordt weggewerkt en Bailly moest niet in actie komen.
25
Schot vanuit de tweede lijn door Mujangi wordt makkelijk opgevangen door Bailly.
27
Overtreding op Mujangi.
28
De vrije trap wordt onschadelijk gemaakt.
29
Druk bij Charleroi, Genk is volledig weggezakt na het doelpunt.
30
Veel balverlies bij Racing Genk waar een kans maken onmogelijk is.
31
Schot van Sergio gaat hoog over het doel van Bailly.
33
Hoekschop voor Charleroi.
34

Goal
Doelpunt van Joseph Akpala (Onbekend Onbekend)
De vrije trap wordt in één trap recht voorbij Bailly getrapt in de rechter hoek. De score is terug gelijk.
34
Overtreding van Cornelis. Vrije trap voor Charleroi
36
Vrije trap voor Charleroi
36
De bal gaat recht in de armen van Bailly.
36
 Gele kaart voor Hans Cornelis
Tackle
37
Enorm veel druk van de thuisploeg. Genk is uit het ritme van de eerste begin minuten.
38
Schot van Akpala gaat over het doel van Bailly.
39
Voorzet van op rechts richting Kéré maar geen gevaar.
40
 Gele kaart voor Mohamed Chakouri
Overtreding
41
Vrije trap van Racing Genk gaat over iedereen heen.
42

Goal
En de thuisploeg staat op voorsprong nadat Bailly op het verkeerde been werd gezet. Schot van Théreau wordt door Akpala van richting veranderd.
44
Racing Genk probeert druk te zetten maar ze geraken niet door de verdediging van Charleroi.

46
Bij de aftrap van de tweede helft komen Soetaers en Bosnjak in het team. Faris Haroun en Itzhaki gaan eruit.

Scheidsrechter
Rust
De eerst helft zit erop hier in Charleroi. Racing Genk kwam vroeg op voorsprong dankzij een prachtige vrije trap van Toth maar daarna is de wedstrijd volledig omgeslagen met veel balverlies voor de bezoekers en zo kwam Charleroi beter in de match en konden ze via een vrije trap gelijk komen. Enkele minuten later werd doelman Bailly op het verkeerde been gezet nadat een zwak schot van Théreau afwijkt op Akpala en zo rustig voorbij Bailly ging.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
48
Vrijschop voor Charleroi op een bijzonder interessante plek, dit na een foutieve tussenkomst van Matoukou , Smolders trapt recht in de muur
52
Opnieuw doelgevaar via een vrije trap. Tom Soetaerts probeerde het maar Laquait bleef alert
56
Genk lijkt even met tien man te moeten spelen, Cornelis is geblesseerd en kan niet spelen op het ogenblik, even afwachten of doorspelen lukt..
57
Vervangen Hans Cornelis
Ingevallen Jelle Vossen

Cornlelis moet eraf gehaald en wordt vervangen
60
Genk slaagt er niet in Charleroi onder druk te zetten, ondanks de wissels.
62
Uitstekende kans voor Vossen die plots alleen voor doel komt. Laquait brengt redding op zijn schot en houdt zo zijn ploeg op voorsprong.
66
Sergio met een uitstekend schot, Bailly duwt de bal over de lat.
70
Oulmers ontsnapt aan de rode kaart. De Charleroi-speler gaat wel heel hard in op Matoukou, maar de ref fluit niet.
78
Vervangen Remi Sergio
Ingevallen Grégory Christ

Thierry Siquet voert eerste wissel door.Grégory Christ komt erin voor de moegestreden Remi Sergio.
80
 Gele kaart voor Balazs Toth
Jozef Balasz Toth maakt fout op Geoffrey Mujangi Bia en scheidsrechter Breda trekt geel. De Hongaar mist daardoor ook de komende wedstrijd tegen FC Dender.
83

Goal
Akpala vervolledigt zijn hattrick. Hij scoort de 3-1, al leek het verdacht veel op buitenspel.
84
Bosnjak komt meteen na de 3-1 dicht bij de aansluitingstreffer, Laquait gaat echter goed plat.
89
 Gele kaart voor Elyaniv Barda
Barda krijgt zijn tweede gele kaart voor gebaren richting de lijnrechter. De scheidsrechter aarzelt niet en stuurt de Israëlier van Genk richting kleedkamers.