Herbeleef Anderlecht - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Ter nagedachtenis van Constant Vanden Stoch wordt er één minuut geapplaudisseerd.

Anderlecht heeft absoluut een zege nodig voor de tweede plaats. Paars-wit mag dan ook thuis tegen Sint-Truiden geen fout maken. De bezoekers spelen hun laatste troeven uit in de degradatiestrijd. Hendrikx, Dreesen en Van Houdt zijn geblesseerd bij STVV. Cantaluppi is geschorst. Bij Anderlecht ontbreken Chatelle, Serhat en Hassan. Ook Van Damme is er niet bij vanwege een schorsing.
Anderlecht: Zitka Daniel, Wasilewski Marcin, Juhasz Roland, Deschacht Olivier, Goor Bart, Gillet Guillaume, Biglia Lucas Rodrigo, Polak Jan, Vlcek Stanislav, Boussoufa Mbark, Frutos Nicolas Alejandros.
Sint Truiden: Mignolet Simon, Collen Pieter, Hayen Nicky, Peeters Rocky, Deferm Giel, Coulibaly Adamo, Delorge Peter, Debroux Sander, van Dessel Kevin, Chimedza Cephas, Pospisil Michal.
1
De wedstrijd is begonnen.
5
Nog geen kansen in de eerste vijf minuten. STVV voetbalt aardig mee.
6
Wasilewski kopt ver naast de kooi van Mignolet.
6
Een schot van Polak wijkt af in hoekschop.
8

Goal
Doelpunt van Adamo Coulibaly (Onbekend Onbekend)
Anderlecht verdedigt slap en Coulibaly trapt de bal mooi in de hoek binnen: 0-1 voor Sint-Truiden!
11
Anderlecht is niet goed aan de wedstrijd begonnen en staat dus al heel vroeg op achterstand. Wat is de reactie van paars-wit?
13
Boussoufa probeert het vanop afstand: zijn schot wijkt af in hoekschop.
14
Chimedza duikt voor het doel op van Zitka, maar hij schiet recht in de armen van de doelman.
19
Er komt voorlopig geen reactie van Anderlecht. Het blijft 0-1 voor de bezoekers.
22
STVV wil een strafschop na een overtreding van Juhasz op Chimedza, maar ref Pots wijst niet naar de stip.
26
Jan Polak kopt een vrije trap van Boussoufa naast.
30
Mignolet bokst een hoekschop van Anderlecht weg. De druk van de thuisploeg neemt toch wat toe.
32
 Gele kaart voor Rocky Peeters
Na een overtreding op Boussoufa krijgt Rocky Peeters de eerste gele kaart van de wedstrijd.
36
Al een paar keer wordt STVV onterecht afgevlagd wegens buitenspel.
38
Een misverstand in de defensie van STVV, maar Mignolet brengt nog redding.
43
Vlcek brengt de bal meteen voor, maar doelman Mignolet zit er opnieuw tussen.
44
Debroux met een heel flauw schotje in de handen van Zitka.

Scheidsrechter
Rust
Sint-Truiden gaat verrassend met een voorsprong de rust in. Benieuwd wat Anderlecht in de tweede helft zal doen. Het doelpunt van STVV werd al vroeg gescoord door Coulibaly.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Mignolet maakt een poging van Vlcek onschadelijk.
46
De tweede helft is begonnen.
48
Mignolet bokst een voorzet van Boussoufa weg.
50
Anderlecht voert de druk op.
53
Juhasz kopt de corner voorlangs.
53
Hoekschop voor Anderlecht. De druk neemt toe.
57
Wasilewski kopt een vrije trap van Biglia op de lat. Pech voor de thuisploeg.
57
Vervangen Stanislav Vlcek
Ingevallen Jonathan Legear

60
 2e gele kaart voor Rocky Peeters
Rocky Peeters met de tackle op Legear en hij krijgt zijn tweede gele kaart. STVV moet met tien verder.
62
Nicolas Frutos kopt nu een voorzet van Polak over, maar er was al gevlagd voor buitenspel.
64
Jan Polak trapt ruim naast.
64
Vervangen Michal Pospisil
Ingevallen Egon Wisniowski

66
Sint-Truiden staat dan wel met tien, maar ondertussen is het wel nog altijd 0-1 voor de Limburgers.
68
Vervangen Bart Goor
Ingevallen Oleksandr Iakovenko

68
De eerste bal van Iakovenko is een schot dat naast gaat.
71
Mignolet duwt een schot van Polak in hoekschop.
74
Iakovenko met een flauw schotje naast. De tijd dringt voor paars-wit!
74
 Gele kaart voor Jan Polak

77
Gillet trapt nipt naast. De goal hangt in de lucht, maar wil niet vallen.
78
Vervangen Guillaume Gillet
Ingevallen Luigi Pieroni

Kan Pieroni het tij nog keren?
80

Goal
Doelpunt van Nicolas Frutos (Luigi Pieroni)
Daar is de gelijkmaker dan toch. Pieroni legt af voor Frutos en die trapt binnen.
82

Goal
Doelpunt van Mbark Boussoufa (Jonathan Legear)
Mbark Boussoufa brengt Anderlecht op voorsprong! In enkele minuten zet de thuisploeg het dus recht. Legear zet voor en de Nederlandse Marokkaan tikt binnen.
85

Goal
Doelpunt van Nicolas Frutos (Jonathan Legear)
Legear is opnieuw de aangever en Frutos de afwerker: 3-1 voor Anderlecht. Over en out voor STVV.
86

Goal
Doelpunt van Nicolas Frutos (Onbekend Onbekend)
Wat een einde nog! Nicolas Frutos maakt er zelfs nog 4-1 van voor de thuisploeg.