Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Charleroi ontavngt vanavond Standard voor een overbodige wedstrijd. Standard kroonde zich vorige week kampioen door Anderlecht op eigen veld te verslaan. Toch zal het de wedstrijd tegen Charleroi niet zomaar laten passeren. Bij Charleroi keert Chakouri terug. Camus, Defays, Van Aerschot en Detal zijn gebleseerd. De Rouches moeten het zonder Sarr doen, die geblesseerd is. Doelman De Vriendt vervangt Espinoza in doel. Volg de wedstrijd vanaf 18u00 !
Charleroi: Laquait Bertrand, Chakouri Mohamed, Kéré Mahamoudou, Sbai Salaheddine, Diallo Ibrahima, Sergio Remi, Oulmers Abdelmajid, Smolders Tim, Mujangi Bia Geoffrey, Théreau Cyril, Akpala Joseph.
Standard: Devriendt Jérémy, Ingrao Marco, Onyewu Oguchi, Dante Bonfim, Camozzato Marcos, Defour Steven, Fellaini Marouane, Goreux Reginal, Witsel Axel, Jovanovic Milan, Mbokani Dieumerci.
1
De spelers betreden het terrein.
1
We krijgen nog een minuut stilte voor de wedstrijd ter nagedachtenis van de moeder van voorzitter Bayat.
1
De wedstrijd is nog steeds niet van start gegaan. Een resem WC-rollen hangen voor en in het doel van Laquait.
1
De wedstrijd is eindelijk op gang getrapt.
3
De openingsminuten zijn verstreken. Geen van beide ploegen kon al de wedstrijd naar zich toe trekken.
8
Eerste kans is voor Charleroi. Théréau gaat op wandel door de Luikse defensie. Wanner hij voor doelman De Vriendt komt te staan, laat hij de bal echter te ver van zijn voet. De Vriendt duikt makkelijk naar de bal.
11
Beide ploegen hebben een potentiele topschutter in de rangen. Bij Charleroi is dat Akpala met 16 doelpunten, die meteen ook leider is in het topschutterslijst. Bij Standard is Jovanovic nog kanshebber met 13 goals, maar dan moet hij nog minstens 4 keer scoren.
14
Standard voetbalt redelijk traag. Charleroi heeft het meeste balbezit, maar heeft dat nog niet kunnen omzetten in goede kansen.
18
Nog eens een kans. De thuisploeg met de goede aanval. De bal komt tot bij Akpala, die het maar is van ver probeert. De bal gaat door Onyewu zijn benen, maar De Vriendt kan makkelijk oppikken.
20
 Gele kaart voor Mohamed Chakouri
De verdediger gaat te hard door op Ingrao en krijgt terecht geel.
22
Sergio met een schot van ver, maar de bal gaat ver over.
24
De wedstrijd blijft op slot zitten. Alleen de fans houden de sfeer erin.
26
Bia met de voorzet, Théréau kan er net niet bij.
28
Goede kans voor de thuisploeg ! Na een voorzet vanop links wint Akpala het duel met Devriendt. De bal komt bij Kere, die de bal meteen op de volley neemt. De bal vliegt recht op de lat !
32
Mbokani en Jovanovic met de goede combinatie. Mbokani krijgt de bal terug en schiet in één tijd net over de winkelhaak !
35
Mujangi met een goed schot uit de tweede lijn. Zijn bal zoeft naast.
38

Goal
Doelpunt van Mohamed Chakouri (Onbekend Onbekend)
Dan toch een doelpunt ! Akpala kopt na een hoekschop de bal naar doel. De Vriendt heeft de bal niet klemvast en Chakouri profiteert.
42
Nog drie minuten tot de rust. Charleroi voetbalt de eerste helft rustig uit.
44
 Gele kaart voor Cyril Théreau

45
Strafschop voor Standard ! Jovanovic wordt in het strafschopgebied neergehaald en krijgt terecht een strafschop. De Servier zet zich achter de bal.
45

Goal
Doelpunt van Milan Jovanovic (Onbekend Onbekend)
Jovanovic zet de strafschop feilloos in.

Scheidsrechter
Rust
Charleroi was baas in het eerste half uur. Grote kansen waren er niet, maar via Bia en Akpala konden de Carolo's doelman De Vriendt toch enkele malen bedreigen. Standard probeerde uit het dal te komen, maar dat lukte niet echt goed. In de 38ste minuut liet De Vriendt een kopbal los en kon Chakouri makkelijk binnentikken. Het moment voor de Rouches om in gang te schieten. Enkele lange inworpen van Onyewu werden nog weggewerkt, maar toen Jovanovic ging liggen in de zestien, werd het 1-1. De Servier zelf zette de strafschop om. Hopelijk krijgen we in de tweede helft nog meer kansen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Mahamoudou Kéré

46
De tweede helft is zonet op gang getrapt.
47
Er zijn geen wissels doorgevoerd tijdens de rust.
51
Eerste prik in de tweede helft is van Charleroi. Akpala probeert de schieten, maar Dante zet zich er nog tussen.
55
Diallo met een wanhoopspoging. De Vriendt vangt de bal makkelijk.
58
 Gele kaart voor Marouane Fellaini
De middenvelder is zo geschorst volgende week tegen Dender.
64
De kansen zijn schaars. Akpala legt de bal opzij tot bij Oulmers, die in één tijd uithaalt. De bal gaat een halve meter naast het doel van De Vriendt.
66

Goal
Doelpunt van Mahamoudou Kéré (Onbekend Onbekend)
2-1 ! Kere kopt zijn eerste van het seizoen binnen na een hoekschop. In de herhaling blijkt echter dat het Mbokani is die de bal het laatst raakt.
67
Vervangen Réginal Goreux
Ingevallen Grégory Dufer

70
Kans voor Standard. Jovanovic gaat alleen op Laquait. Die komt goed uit en heeft de bal klem.
75
Defour met een schot, maar de bal vliegt over het doel van Laquait.
78
Vervangen Marco Ingrao
Ingevallen Landry Mulemo

80
Kan Charleroi de lange ongeslagen reeks van Standard doorbreken ? De Rouches hebben nog 10 minuten.
83
Vervangen Remi Sergio
Ingevallen Grégory Christ

86
Vervangen Milan Jovanovic
Ingevallen Igor De Camargo

Preud'homme gooit zijn laatste troef op tafel.