Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond openen Zulte Waregem en Racing Genk de 33ste speeldag van de Jupiler League. Beide teams strijden nog voor een plaats in de linkerkolom. Zulte Waregem-aanvoerder Van Nieuwenhuyze start verassend aan de aftrap. Zijn operatie werd uitgested naar volgende week. Bij Genk meer afwezigen. Ljubojevic, Bolat, Soetaers en Caillet zijn geblesseerd. Uitkijken naar het spitsenduel tussen Leye en Barda. Die laatste kan vanavond een gooi doen naar de topschutterstitel. Volg de wedstrijd live vanaf 20u30.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, D'Haene Karel, Dindeleux Frederic, Reina Loris, Van Zundert Bart, Roelandts Kevin, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Verschuere Matthieu, Leye Mbaye, Matthys Tim, Buysse Bart.
Racing Genk: Bailly Logan, Daeselaire Dimitri, Matoukou Eric, Dos Santos Tiago Silva, Ngongca Anele, Haroun Faris, Vrancken Wouter, Toth Balazs, Barda Elyaniv, Bosnjak Ivan, Itzhaki Barak.
1
Na een huldiging van enkele spelers die na dit seizoen hun afscheid nemen, fluit de scheidsrechter de wedstrijd op gang.
3
Genk met de eerste prik van de wedstrijd. Barda neemt een inworp in één tijd aan en besluit op doel. De bal gaat over het doel van Bossut. De bal week nog af. Eerste hoekschop van de partij is voor de bezoekers.
6
Racing Genk domineert de eerste minuten. Vrancken probeert het uit een kansrijke positie, maar zijn schot van afstand gaat naast.
8
We zijn al even ver en het staat nog 0-0. Zulte Waregem heeft het moeilijk om de bal in de ploeg te houden, terwijk Genk de druk probeert op te voeren.
11

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Onbekend Onbekend)
Goed uitgespeelde kans van de bezoekers ! Itzahki speelt de bal naar de vrijstaande Haroun, die onder Bossut binnenschiet.
15

Goal
Doelpunt van Eric Matoukou (Ngongca Anele)
Genk is efficiënt ! Anele kopt een voorzet achter de tweede paal terug voor doel, en Matoukou kopt goed binnen !
18
De kansen blijven zeer schaars. Racing Genk houdt de bal rustig in de ploeg.
21
Goede poging van Haroun. De aanvallende middenvelder schiet hard op doel, maar de bal gaat naast.
23
Zulte Waregem heeft het moeilijk met het spel van Racing Genk.
26
Een voorzet van Vrancken waait voorbij het doel van Bossut.
30
We zijn een half uur ver. Racing Genk controleert het spel. De thuisploeg kan in de laatste thuismatch geen greep op de wedstrijd krijgen.
34
Het blijft wachten op een kans. Zulte Waregem komt nu wel beter in de wedstrijd.
36
Barda met een grote kans. Hij dribbelt zich voorbij de verdediging van de thuisploeg en schiet dan rakelings naast.
38
Zulte Waregem met de eerste goede dreiging. Jonge speler Buysse waagt zijn kans vanuit de tweede lijn, maar de bal gaat over.
41
Barda kreeg vanavond al veel kansen. Nu opteert hij de bal terug te leggen, maar had beter zelf geschoten.
43
Nog een paar minuten tot de rust. Van Nieuwenhuyze kopt een voorzet aan de tweede paal net naast.
44
Middenvelder Van Zundert probeert een verre vrije trap meteen in doel te schieten, maar zijn poging gaat ver naast.
45
Barda met een schot, Bossut heeft de bal redelijk makkelijk.

Scheidsrechter
Rust
Het staat 0-2 in Zulta Waregem - Racing Genk. De bezoekers waren heel de tweede helft de beste en zette dat overwicht ook om in doelpunten. Haroun en Matoukou scoorden. Hopelijk zien we Zulte Waregem een betere tweede helft spelen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Bart Buysse
Ingevallen Janis Coppin

46
De tweede helft is zonet van start gegaan.
47
Eén wissel tijdens de rust : Buysse bleef in de kleedkamer, zijn vervanger is Janis Coppin.
48
Bosnjak met de eerste kans van de partij. Hij schiet de bal uit de draai over doel.
48
In dezelfde minuut is het weer Bosnjak. Nu schiet de spits de bal net naast.
50
Zulte Waregem is beter uit de kleedkamer gekomen. Het dreigt nu via Leye, die de bal inlevert bij Roelandts. Die schiet in één tijd op doel, maar de bal blokt af op een Waregems been.
52
Eerste kans voor de gretig ingevallen Coppin. Hij kan net net goed genoeg bij een voorzet van Van Zundert.
55
Bijna een doelpunt voor Genk. Bossut schiet slecht uit en Vrancken kan bijna profiteren. Gelukkig voor de doelman is de bal te zwak.
57
Vervangen Dimitri Daeseleire
Ingevallen Igor Alexandre Lolo

Lolo krijgt nog een half uur speelgelegenheid.
58
Barda wordt niet afgevlagd voor buitenspel, maar zelf dacht hij van wel. Hij had alleen op Bossut kunnen afstromen.
66
Lolo met een goede steekbal naar Barda, maar de bal is te ver gegeven.
68
Nog een 25 minuten spelen. Zulte Waregem lijkt ten onder gegaan. Vloeiende combinaties zijn er niet meer.
71
Beste kans na de rust ! Barda komt alleen voor Bossut, maar schiet niet gericht, zodat de doelmand er tussen zit.
73
De kansen blijven voor Genk. De bal komt bij Lolo, die de bal tot bij Bosnjak speelt. Die laatste zet hard voor, maar de verdediging van de thuisploeg werkt weg.
74
Vervangen Faris Haroun
Ingevallen Wim De Decker

De Decker krijgt nog een kwartier speelgelegenheid.
75
Mathijs met een schot op doel, Bailly duikt zich goed naar de bal.
77

Goal
Doelpunt van Janis Coppin (Tim Matthys)
Coppin maakt een goede invalbeurt ! Na een teruglegger van Matthijs schiet hij de bal naast Bailly in doel.
79
Nog een dikke tien minuten heeft de thuisploeg om de gelijkmaker te scoren.
80
 Gele kaart voor Igor Alexandre Lolo
De verdediger krijgt de eerste kaart van de wedstrijd na een paar opeenvolgende wedstrijden.